Plaže u blizini Sartija na Sitoniji Sitonija

Plaže u blizini Sartija na Sitoniji

 1. Ahlada (Achlada) plaža Sarti Sitonija (2 km)
 2. Platania plaža Sarti (4 km)
 3. Platanitsi plaža Sitonija (5 km)
 4. Goa plaža Sitonija (5.8 km)
 5. Orange (Portokali) plaža (Kavourotripes) Sitonija (6 km)
 6. Katerina plaža Sikija Sitonija (8.5 km)
 7. Sikija plaža Sitonija (9 km)
 8. Agridia plaža Sitonija (9.6 km)
 9. Linaraki plaža Sitonija (12 km)
 10. Pigadaki plaža (5 Steps in the Sand) Sitonija (12.5 km)
 11. Tourkolimnionas plaža Sitonija (12.9 km)
 12. Armenistis plaža Sitonija (13 km)
 13. Klimatarija plaža Sitonija (14.6 km)
 14. Tigania plaža Sitonija (16 km)
 15. Kriaritsi (Kriarici) plaža Sitonija (16 km)
 16. Plaža Kalamici Sitonija (16 km)
 17. Thalatta plaža Sitonija (17 km)

U blizini Sartija vam je na raspolaganju veliki broj plaža koje svakako vredi posetiti. To su Armenistis plaža sa kristalno čistom vodom, zatim Banana plaža, Portokali sa malom plažicom Kavourotripes koja je pravi raj na zemlji. Obiđite i Platanitsi (Platanici) plažu na kojoj se nalazi poznati Africafe bar ili možda Klimataria plažu sa belim peskom gde je voda uvek mirna.

1. Ahlada (Achlada) plaža Sarti Sitonija - Nalazi se na 2 km od Sartija

Ahalada je mala peščana plaža u blizini Sartija na Sitoniji. Na njoj postoji jedan mali bar u kome možete iznajmiti ležaljke. Na levom delu plaže se nalazi mala marina sa lokalnim ribarskim čamcima, dok se sa desnog dela plaže pruža pogled ka pučini. Obično se na plažu Ahalada dolazi kada su veliki talasi na Sarti plaži ili Plataniji. Upravo zbog ove ušuškanosti je idealna za roditelje sa malom decom.
2. Platania plaža Sarti - Nalazi se na 4 km od Sartija

Znam, reći ćete zašto bi iko išao na prigradski plažu Platania kad ima prostranu i lepu plažu Sarti? Šta da vam kažem, stvarno ste u pravu, kada na to dodamo još da prilikom ulaska u vodu možete naleteti i na neki kamen na Plataniji (koga nema na Sarti plaži) onda stvarno Vaši argumenti postaju jači i nema nikakve logike dolaziti ovde. Ali ja bih ipak rekao reč-dve u odbranu plaže Platania.
3. Platanitsi plaža Sitonija - Nalazi se na 5 km od Sartija

Plaža Platanitsi je čista copy-paste plaža, plaže Armenistis. Bukvalno su identične po obliku, po okruženju borova, a interesantno je da se na obe plaže nalazi i kamp. Suštinska razlika je u boji peska i vode. Na plaži Armenistis, pesak je skoro bele boje, pa samim tim je i boja mora tirkizna, dok je na plaži Platanitsi pesak žućkaste boje, pa i voda ima tamniju nijansu. Inače, ove dve plaže razdvaja samo 8,5 kilometara.
4. Goa plaža Sitonija - Nalazi se na 5.8 km od Sartija

Plaža Goa je mala peščana plaža koja se nalazi u blizini čuvenih letovališta Sartija i Sikije na Sitoniji (Halkidiki). Ovo je ili-ili plaža odnosno ili ćete je zavoleti na prvi pogled ili ćete se odmah pokupiti i otići na neku drugu. Jednostavno nema sredine, što ukazuje na to da Goa ima svoj jedinstven karakter i šarm, pa voleli je ili mrzeli, to vam je što vam je.
5. Orange (Portokali) plaža (Kavourotripes) Sitonija - Nalazi se na 6 km od Sartija

A sada, ovo je momenat koji ste svi čekali. Vreme je da predstavimo u istočnom uglu Sitonije, plažu Orange, poznatiju i kao Pomorandža ili Portokali, peščanu, sa tirkiznom vodom kao sa razglednice, dugačku samo 45 metara! Nemojte da Vas dužina zavara, plaža Portokali je osvajač šampionskog prstena u kategoriji najinstagramatičnije plaže Sitonije i večiti je izazivač plaže Lagomandra sa zapadne obale za šampionski pojas najlepše plaže Sitonije.
6. Katerina plaža Sikija Sitonija - Nalazi se na 8.5 km od Sartija

Katerina je peščana plaža u blizini Sikije na Sitoniji, a kako nema mnogo zainteresovanih za brigu o njoj, na nekoliko mesta iz peska probija korov, što ostavlja pomalo ružan utisak. Na tuševe, ležaljke, kafiće, taverne i barove zaboravite, jer ih nema, a takođe ni naznaka da će ih ikada biti. U vodi je pesak, a na 50-tak metara od obale postoji niz čamaca koji su lokalci tu usidrili, pa ako ste ljubitelj boravka u dubini, imaćete zanimaciju u vidu obilaska usidrenih čamaca.
7. Sikija plaža Sitonija - Nalazi se na 9 km od Sartija

Mesto Sikija poseduje veoma dugačku peščanu plažu i pravo je čudo kako se na ovom mestu nije formiralo neko veće turističko mesto, tipa Sartija ili Toronija. Umesto toga iza plaže se nalaze kampovi i privatni smeštaji sa velikim dvorištima. Uprkos tome što je ovo jedna sasvim korektna plaža, bez nekih većih zamerki, njena posećenost je veoma mala, čak i u špicu sezone. Ovo je pre svega iz razloga što se u blizini nalazi nekoliko prelepih i veoma atraktivnih plaža, tako da plaža Sikija ostaje nekako u zapećku.
8. Agridia plaža Sitonija - Nalazi se na 9.6 km od Sartija

Agridia je peščana plaža, sa peskom koji se “ne lepi” i koji se takođe nalazi u vodi. Stene se nalaze i sa desne i sa leve strane, što u mnogome podseća na obližnu plažu Gou, ali su dosta niže i ne stvaraju onaj klaustrofobičan utisak. Ipak oni koji nisu ljubitelji vožnje liftom, neka ponovo razmisle o dolasku na Agridiju.
9. Linaraki plaža Sitonija - Nalazi se na 12 km od Sartija

Plaža Linaraki pripada skupini od četiri mikro plaže: Plaža Linaraki, 5 Steps in the Sand, Plaža Tourkolimnionas i Klimatarija koje se nalaze desno od gradske plaže Sikija. Linaraki ima čast da je prva i najmanja od ovog četverca.

Linaraki je mala peščana plaža sa mirnim i čistim morem koja se nalazi u blizini mesta Sikia na Sitoniji. Od velike plaže Sikija razdvaja je stenovit greben. Kada se kupate ovde imaćete utisak kao da ste u malom morskom bazenu.
10. Pigadaki plaža (5 Steps in the Sand) Sitonija - Nalazi se na 12.5 km od Sartija

Pigadaki je mala peščana plaža koja se nalazi u blizini letovališta Sikija i Sarti na Sitoniji. Ovde je more nešto mirnije, pa čak i kada su talasi na plaži Sikija, na Pigadaki ih skoro i nema. To je glavni razlog zašto je ovo omiljena destinacija roditelja sa malom decom. Ukoliko želite da iznajmite ležaljke i suncobran ili da popijete neki osvežavajući napitak, tu je već gore pomenuta taverna 5 Steps in the Sand.
11. Tourkolimnionas plaža Sitonija - Nalazi se na 12.9 km od Sartija

Tourkolimnionas je prelepa peščana mikro plaža, sa ograničenim brojem mesta. Na njoj se nalazi jedan plažni bar sa suncobranima i ležaljkama, a svakako tu je i deo za privatnu režiju. More je veoma čisto i mirno, čak skoro da nikada nema velikih talasa. Idealna je za dečicu zbog blagog ulaska u more i peska u vodi.
12. Armenistis plaža Sitonija - Nalazi se na 13 km od Sartija

Armenistis je peščana plaža sa, gledaj sad, belim peskom. To će Vam prvo zapasti za oko, jer ova belina u kontrastu sa borovima i morem baš iskače u prvi plan, kao beli veš na reklami za deterdžent. Taj beli pesak baš nije česta pojava na plažama Sitonije. Sa svojom dužinom od 570 metara i širinom od 30 metara deluje zaista veličanstveno. Uprkos tome ona je tokom letnje sezone uvek solidno popunjena, ali nikada toliko da imate osećaj da je prevelika gužva.
13. Klimatarija plaža Sitonija - Nalazi se na 14.6 km od Sartija

Plaža Klimatarija je peščana plaža, sa skoro uvek mirnim morem (čak i kada u Sartiju divljaju talasi, ovde je mirno). Idealna je kako za porodice sa malom decom, tako i za parove i individualce koji žele da uživaju u prelepom prirodnom okruženju.

Šumadija na moru je pravi slogan koji bi najbolje opisao Klimatariju. Tu su mala razbacana zelena brda, koja u kontrastu sa morem ostavljaju prelep utisak. Ovde je obično i mnoštvo ljudi, čuje se graja i svi jednostavno uživaju u ovom malom prirodnom raju. Ovde Vam nije potrebna “plava zastava” da biste znali da je reč o vanserijskoj plaži.
14. Tigania plaža Sitonija - Nalazi se na 16 km od Sartija

Tigania je peščana plaža sa tirkiznom bojom vode i veoma podseća na plažu Orange (aka Portokali), samo što nema borovu šumu koja je okružuje, već stene. Veća je od plaže Orange, tako da nećete imati utisak prevelike gužve. Mada kao što sam već napomenuo u sezoni ćete jedva uspeti da pronađete ležaljku u kafiću ukoliko malo okasnite.
15. Kriaritsi (Kriarici) plaža Sitonija - Nalazi se na 16 km od Sartija

Kriaritsi (Kriarici) plaža se nalazi nedaleko od Sikije i Kalamicija, a nedaleko od Sartija. Za razliku od susedne Tiganije, na kojoj sve vrvi od ljudi, na Kriaritsiju (Kriariciju) skoro da nikada nije gužva. Tako da ćete ovde na miru mogi da uživate u tirkiznoj boji mora i zlatnom pesku.
16. Plaža Kalamici Sitonija - Nalazi se na 16 km od Sartija

Na samom jugu poluostrva Sitonije, negde na tačno pola puta između Toronija i Sartija, nalazi se plaža Kalamici, sestra bliznakinja plaže Thalatta koja se nalazi sa njene desne strane i nudističke plaže Kalamici koja se nalazi sa njene leve strane.Autor fotografije: Giannis Kotronis (website https://www.hotel-artphotography.com/)


17. Thalatta plaža Sitonija - Nalazi se na 17 km od Sartija

Plaža Thalatta je lepa peščana plaža u blizini Kalamicija, koja je po skoro svim karakteristikama ista kao plaža Kalamici. Do nje ćete doći tako što ćete skrenuti sa magistralnog puta na vidno obeleženom skretanju za kamp Thalatta. Ulica koja vodi do kampa je asfaltirana, a po dolasku, pored kampa postoji kraći i uži zemljani put na čijem kraju je mali prostor gde mogu stati maksimalno par automobila.
Opise i slike smeštaja u Sartiju možete pogledati OVDE.


Tags: Plaže u blizini Sartija, Plaže u blizini Sartija na Sitoniji, Plaže u blizini Sartija Sitonija, Sarti plaže u blizini, Sarti plaže, Sarti obliznje plaze, Sarti najlepše plaže u blizini, plaže u blizini Sartija, plaže blizu Sartija, Sarti plaže blizu, Plaže kod Sartija, Plaže u okolini Sartija, Sarti plaže okolo, Sarti plaže u okolini, Sarti plaže iskustva, Sarti plaže slike, Sarti plaže opis, Sarti plaže utisci, Sarti spisak plaža u blizini, spisak plaža u blizini Sartija