Katerina plaža Sikija Sitonija Sikija, Sitonija

Plaža Katerina kod Sikije na Sitoniji

Katerina je peščana plaža u blizini Sikije na Sitoniji, a kako nema mnogo zainteresovanih za brigu o njoj, na nekoliko mesta iz peska probija korov, što ostavlja pomalo ružan utisak. Na tuševe, ležaljke, kafiće, taverne i barove zaboravite, jer ih nema, a takođe ni naznaka da će ih ikada biti. U vodi je pesak, a na 50-tak metara od obale postoji niz čamaca koji su lokalci tu usidrili, pa ako ste ljubitelj boravka u dubini, imaćete zanimaciju u vidu obilaska usidrenih čamaca.

Jedini razlog zašto na plaži Katerina ima kupača je taj što se odmah iza nje nalazi istoimeni kamp, pa gosti kampa koje mrzi ili nisu u mogućnosti da idu na druge plaže, jednostavno se samo prebace na nju. Iz tog razloga je 99 % posetilaca upravo iz kampa Katerina.
Šta obići u blizini plaže Katerina

  1. Plažu Sikija
  2. Plažu Valti
  3. Plažu Agridia
  4. Plažu Klimatarija
  5. Plažu Tigania

Zaista, ni ne postoji neki preteran razlog da neko sa strane dođe baš na plažu Katerina. Ukoliko želite da se osamite i uživate na peščanoj plaži i vodi sa talasima tu je plaža Sikija, ukoliko ne želite da se osamite, a uživate u talasima, tu je obližnja plaža Valti. Ukoliko ste fan manjih plaža, tu je čitav set plažica od Agridije do Klimatarije, pa čak i Tiganije i to sve naravno u prečniku od 5 km.

Sve gore pobrojane, a i ne pobrojane okolne plaže su lepše od plaže Katerina. Tako se postarala i prirodna selekcija plaža, pa je ovo najmanje posećena plaža u oblasti Sikije. Moglo bi se reći da ova plaža čak ni nema vlastito ime, jer ga pozajmljuje od gore pomenutog kampa. Dobra stvar je što je plaža Katerina odlično povezana sa drugim okolnim plažama, tako da nećete imati problem sa njenim pronalaskom, kao ni sa parkingom.
Kada bi mi neko dao zadatak da ovu plažu učinim popularnom, to bi predstavljalo veliki izazov. Možda bih otvorio plažni bar u vidu kafane sa narodnim hitovima iz 80-ih i cenama pića prilagođenog ambijentu i klijenteli. Svakako bi tako po muzičkom žanru ova plaža odskakala od svih drugih na Sitoniji, koji puštaju ambijentalnu ili kubansku muziku, a neke i više nego što i sami Kubanci to čine. Možda bi na kraju dobio plažne alkose koji piju na crtu, ali hej nemamo šta da izgubimo, ionako imamo problem s popularnošću. Još ukoliko bi se dodao vojnički pasulj imali bismo pun pogodak.


Opise i slike smeštaja u Sikiji možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 63/100

Parking: Besplatan/Ima ga dovoljno

-

Autor teksta i fotografija: www.letougrckoj.comTags: Plaža Katerina, kamp katerina, Katerina plaža, Katerina plaža Sikija, Katerina plaža Sikija Sitonija, Katerina plaža Sitonija, Katerina Sikija, Katerina Sitonija, Katerina plaža slike, Katerina plaža opis, Katerina plaža utisci, Katerina plaža iskustva, Katerina plaža informacije, Katerina plaža sa decom, Katerina plaža za decu, Katerina plaža deca, Katerina plaža parking, Katerina plaža šta obići, Katerina plaža šta videti, Katerina Sikija plaže u blizini