Klimatarija plaža Sitonija Sikija, Sitonija

Plaža Klimatarija na Sitoniji

Plaža Klimatarija je peščana plaža, sa skoro uvek mirnim morem (čak i kada u Sartiju divljaju talasi, ovde je mirno). Idealna je kako za porodice sa malom decom, tako i za parove i individualce koji žele da uživaju u prelepom prirodnom okruženju.

Šumadija na moru je pravi slogan koji bi najbolje opisao Klimatariju. Tu su mala razbacana zelena brda, koja u kontrastu sa morem ostavljaju prelep utisak. Ovde je obično i mnoštvo ljudi, čuje se graja i svi jednostavno uživaju u ovom malom prirodnom raju. Ovde Vam nije potrebna “plava zastava” da biste znali da je reč o vanserijskoj plaži.
Najveće mane plaže Klimatarija su gužva i parking

Šta reći o plaži čije su najveće mane gužva i kako doći do parking mesta? Klimatarija je zasigurno najlepša među četvercem koju pored ove plaže čine još i Linaraki, 5 Steps in the Sand i Tourkolimnionas.
Osnovne karakteristike plaže Klimatarija

  1. Ozbiljan kandidat za najlepšu plažu Sitonije
  2. Postoji taverna gde se mogu iznajmiti suncobrani i ležaljke
  3. Gužva na plaži
  4. Teško pronaći parking u blizini
  5. Peščana plaža, sa skoro uvek mirnim morem

Klimatarija je i ozbiljan kandidat za najlepšu plažu Sitonije, a to nije mala stvar. Još jedna interesantna činjenica je da je plaža Tigania, takođe kandidat za najlepšu plažu Sitonije, od Klimatarije udaljena samo 700 metara vazdušnom linijom.
Na plaži postoji taverna gde se mogu iznajmiti suncobrani i ležaljke i naravno popiti omiljen osvežavajući napitak. Ukoliko više preferirate pesak, peškir i suncobran i za to postoji mesto u levom delu plaže.
Zbog svoje dužine od samo 150 metara, a velike popularnosti dešava se u špicu sezone da budu gužve i da se traži mesto više na ležaljkama. Naravno postoji problem i sa parkingom, ali ukoliko dođete kasnije uvek se možete parkirati ispod nadvožnjaka koji vodi ka plaži Tigania i onda prošetati nekih 200 metara do Klimatarije.


Opise i slike smeštaja u Sikiji možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 85/100

Parking: Može biti problema sa pronalaženjem parkinga u špicu sezone.


Autor teksta: www.letougrckoj.com


Tags: Klimatarija plaža, Klimatarija plaža Sitonija, plaža Klimatarija, plaža Klimatarija Sitonija, Klimatarija plaža slike, Klimatarija plaža opis, Klimatarija plaža utisci, Klimatarija plaža iskustva, Klimatarija plaža informacije, Klimatarija plaža parking, Klimatarija plaža deca, Klimatarija plaža za decu, Klimatarija plaža sa decom, Klimatarija slike, Klimatarija opis, Klimatarija iskustva, Klimatarija utisci, Klimatarija informacije, Klimatarija parking, Klimatarija Sitonija, Klimatarija Sikija, Klimatarija Sarti, Klimataria, Klimataria plaža, Klimataria plaža Sitonija, Klimataria parking, Klimataria slike, Klimataria opis, Klimataria utisci, Klimataria iskustva