Tourkolimnionas plaža Sitonija Sikija, Sitonija

Plaža Tourkolimnionas na Sitoniji

Duboko sam ubeđen da svaki peti kupač na plaži Tourkolimnionas veruje da se nalazi na plaži Klimatarija, a da svaki drugi ne zna da izgovori ime plaže na kojoj se nalazi, dok definitivno svaki u potpunosti uživa na ovom malom parčetu raja.

Tourkolimnionas je prelepa peščana mikro plaža, sa ograničenim brojem mesta. Na njoj se nalazi jedan plažni bar sa suncobranima i ležaljkama, a svakako tu je i deo za privatnu režiju. More je veoma čisto i mirno, čak skoro da nikada nema velikih talasa. Idealna je za dečicu zbog blagog ulaska u more i peska u vodi.
Ljudi se obično zbune kada se nađu u ovom delu sikijskog zaliva, jer se ovde nalazi nekoliko veoma sličnih malih plaža koje nisu propisano obeležene, tako da ukoliko ne poznajete teren ili ne pitate nekoga, teško da ćete znati na kojoj ste tačnoj plaži.


Na Tourkolimnionasplaži je izuzetno teško pronaći parking

Svi uglavnom mešaju plažu Tourkolimnionas sa Klimatarijom, jer znaju da je Klimatarija poslednja plaža u nizu, a put se upravo završava kod ove plaže. Verujući da su došli do kraja puta i da su na Klimatariji, sa izuzetno teškom mukom pronalaze parking i upućuju se na plažu.

Ukoliko je sezona u jeku, a stigli su malo kasnije (posle 11h), opet će sa teškom mukom pronaći mesto na plaži, raspakovati sve i namestiti, a i ako saznaju da nisu na Klimatariji, samo će odmahnuti glavom i reći: “Ma nema veze i ovde je sasvim lepo, sutra ćemo tamo.”
Jedina mana ove plaže je prevelika gužva u sezoni i veoma teško pronalaženje parkinga, jer bukvalno nema fizički gde da stanu svi automobili. Ukoliko je posetite u junu ili septembru, ovde će Vam biti pravo uživanje.


Opise i slike smeštaja u Sikiji možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 84/100

Parking: Veoma ga je teško pronaći (zato požurite).

Autor teksta: www.letougrckoj.comTags: Tourkolimnionas plaža, plaža Tourkolimnionas, Tourkolimnionas plaža Sitonija, Tourkolimnionas plaža slike, Tourkolimnionas plaža opis, Tourkolimnionas plaža utisci, Tourkolimnionas plaža iskustva, Tourkolimnionas plaža Toroni, Tourkolimnionas plaža Sikija, Tourkolimnionas Toroni, Tourkolimnionas Sikija, Tourkolimnionas Sitonija, Tourkolimnionas plaža za decu, Tourkolimnionas plaža sa decom, Tourkolimnionas plaža deca, Tourkolimnionas plaža parking, Tourkolimnionas plaža ležaljke, Tourkolimnionas plaža suncobrani