Linaraki plaža Sitonija Sikija, Sitonija

Plaža Linaraki u blizini Sikije na Sitoniji

Plaža Linaraki pripada skupini od četiri mikro plaže: Plaža Linaraki, 5 Steps in the Sand, Plaža Tourkolimnionas i Klimatarija koje se nalaze desno od gradske plaže Sikija. Linaraki ima čast da je prva i najmanja od ovog četverca.

Linaraki je mala peščana plaža sa mirnim i čistim morem koja se nalazi u blizini mesta Sikia na Sitoniji. Od velike plaže Sikija razdvaja je stenovit greben. Kada se kupate ovde imaćete utisak kao da ste u malom morskom bazenu.
Po mom mišljenju, plaža Linaraki je u odnosu na preostale tri male plaže u ovoj oblasti najneatraktivnija i po kvalitetu zaostaje za njima. To svakako ne znači da joj nešto fali, čak naprotiv ili što bi Del Boj rekao „au contraire“, ovo je lepa plaža ali sa jakom konkurencijom. U tom smeru malo bih obrazložio moje mišljenje.


Nedostatci plaže Linaraki

  1. Plaža je veoma uska
  2. Često je gužva
  3. Put koji prolazi iza plaže je iznad vas, tako da imate utisak kao da ste u podrumskoj prostoriji
  4. Nedostatak parkinga

Glavne zamerke ove plaže su, što je veoma uska, te se na njoj lako napravi gužva, pogotovo u sezoni. Put koji prolazi iza plaže je iznad vas, tako da imate utisak kao da ste u podrumskoj prostoriji, a utisak pojačava i betonska podzida. Tako da ukoliko pogledate iza Vas imaćete pogled na beton. Znam reći ćete nemoj da gledaš iza i sve je u redu.
Poslednja zamerka odnosi se na parking, tj. nepostojanje istog. Ali ukoliko ste posetilac neke od ovih četri plaže na to ste pretpostavljam već navikli. Poenta je da parkirate auto tako da smeta što manje. Svakako će da smeta, ali gledajte da to minimalizujete.

Glavne karakteristike plaže Linaraki

  1. More je čisto i prozirno
  2. Nema mnogo talasa
  3. Postoji plažni bar sa ležaljkama

Što se tiče ostalog, sve po volji, što bi rekli u Tesnoj koži. Znam reći ćete šta je ostalo? Ovamo mi je gužva, nemam gde da parkiram, gledam u beton, pa i nije baš neka preporuka da se dođe. Ali gledajte to s vedrije strane. More je čisto i prozirno, imaćete utisak kao da ste u bazenu, nema mnogo talasa, čak i kada ih svuda ima... Takođe tu je i jedan plažni bar sa ležaljkama, a ima mesta i za privatnu režiju plažnog mobilijara. Možda je najbolja preporuka, da obiđete sve četri (što bi rekli: „Uzmi sve čet'ri ćero neće da se baci.“) pa da odaberete onu koja Vam najbolje paše.


Opise i slike smeštaja u Sikiji možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 70/100

Parking: Kako se snađete (negde se uvek pronađe mesto)!

Autor teksta i fotografija: www.letougrckoj.comTags: Plaža Linaraki, Linaraki plaža Sitonija, Linaraki plaža Sithonia, Linaraki plaža, Linaraki plaža Sikia, Linaraki plaža Sikija, Linaraki plaža slike, Linaraki plaža opis, Linaraki plaža utisci, Linaraki plaža iskustva, Linaraki plaža informacije, Linaraki plaža tekst, Linaraki plaža parking, Linaraki plaža mapa, Linaraki plaža za decu, Linaraki plaža sa decom, Linaraki plaža deca, Linaraki plaža komentari