Pigadaki plaža (5 Steps in the Sand) Sitonija Sikija, Sitonija

Pigadaki plaža (5 Steps in the Sand) na Sitoniji

Zvanično ova plaža nosi ime Pigadaki, ali je verovatno pod tim imenom retko ko zna. Uglavnom se u narodu odomaćilo ime taverne koja se nalazi na plaži i koja je veoma popularna u ovom delu Sitonije. Nezvanično ova lepa plaža nosi ime 5 Steps in the Sand. Dakle samo pet laganih koraka iz taverne i eto vas na pesku.

Pigadaki je mala peščana plaža koja se nalazi u blizini letovališta Sikija i Sarti na Sitoniji. Ovde je more nešto mirnije, pa čak i kada su talasi na plaži Sikija, na Pigadaki ih skoro i nema. To je glavni razlog zašto je ovo omiljena destinacija roditelja sa malom decom. Ukoliko želite da iznajmite ležaljke i suncobran ili da popijete neki osvežavajući napitak, tu je već gore pomenuta taverna 5 Steps in the Sand.
U blizini Pigadakije se nalazi mnogo lepih plaža

Ova plaža nalazi se između plaža Linaraki i Tourkolimnionas. Manje je atraktivna od obližnjih plaža Klimatarije i Tourkolimnionas, tako da nije prevelika gužva čak i u špicu sezone. Međutim problem možete imati sa pronalaženjem parking mesta, jer prostora nikad dovoljno. Tako da je najbolji savet da malo poranite.
Kao što je već spomenuto na plaži postoji taverna, kao i kafić koji nudi ležaljke i suncobrane. Naravno postoji dovoljno mesta za ljubitelje peškira, peska i suncobrana u sopstvenoj režiji. Kao i kod preostale tri plaže (Linaraki, Tourkolimnionas i Klimatarija) i na ovoj retko kada ima talasa, tako da je sjajna za roditelje sa malom decom.


Opise i slike smeštaja u Sikiji možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 72/100

Parking: Kako se snađete (negde se uvek pronađe mesto)


Autor teksta i fotografija: www.letougrckoj.com


Tags: Pigadaki plaža, Pigadaki plaža Sitonija, Pigadaki plaža Sikia, Pigadaki plaža Sikija, Pigadaki Sitonija, 5 Steps in the Sand, 5 Steps in the Sand plaža, 5 Steps in the Sand Sitonija, Pigadaki plaža utisci, Pigadaki plaža slike, Pigadaki plaža opis, Pigadaki plaža iskustva, Pigadaki plaža sa decom, Pigadaki plaža talasi, Pigadaki plaža deca, Pigadaki plaža za decu, Pigadaki plaža parking, Pigadaki parking, Pigadaki slike, Pigadaki opis, Pigadaki iskustva, Pigadaki utisci