Goa plaža Sitonija Sikija, Sitonija

Plaža Goa u blizini Sartija na Sitoniji

Plaža Goa je mala peščana plaža koja se nalazi u blizini čuvenih letovališta Sartija i Sikije na Sitoniji (Halkidiki). Ovo je ili-ili plaža odnosno ili ćete je zavoleti na prvi pogled ili ćete se odmah pokupiti i otići na neku drugu. Jednostavno nema sredine, što ukazuje na to da Goa ima svoj jedinstven karakter i šarm, pa voleli je ili mrzeli, to vam je što vam je.

Ukoliko ne volite zatvorene prostore, osećate blagu nelagodu dok se vozite liftom ili imate neki oblik klaustrofobije, možda ipak razmislite još jednom da li je Goa plaža pravi izbor za Vas. Međutim, ukoliko želite da vidite neku plažu na Sitoniji koja po svojim prirodnim karakteristikama odskače od većine drugih i uživate u jedinstvenom prirodnom ambijentu onda je ovo pun pogodak.
Legenda kaže da je postavljanje znakova za obeležavanje putanja i pravaca tzv. putokaza još u antička vremena u ovom kraju donosilo nevolju i baksuz te se lokalno stanovništvo i dalje drži te tradicije i ne postavlja putokaze, pa tako i za plažu Goa ne postoji putokaz, te se treba dobro pripremiti i konsultovati mapu pre dolaska na ovu plažu (naknadno izmenjen orginalni tekst. Izgleda da je ova tradicija narušena i da je neko ipak postavio znak za ovu plažu).Kada se prođe Sikija, u pravcu ka Sartiju, tačno na pola puta pojaviće se sa desne strane blatnjava džada koja ide nizbrdo. Nakon veleslalomatičnog spusta po podlozi koja je prilično pogođena klizištem i jako lošeg kvaliteta doći ćete do malog parkinga pokraj koga se nalazi uređen WC?! Dakle, neko je računao da posle neverovatnog spusta možda će se pojaviti potreba za odlaskom do toaleta i da znate da je bio u pravu i svaka mu čast.
Goa plaža poseduje uređen parking, a na plaži postoji bar u kome možete iznajmiti suncobran i ležaljke

Nakon što parkirate svog četvorotočkaša pod ručnom, opet ćete krenuti peške nizbro istom strminom i taman kada počnete da srećete u mimohodu rudare i pomislite da se spuštate u rudarsko okno stižete na plažu Goa! Iznenadićete se da plaža i nije tako mala kako bi se to moglo učiniti na prvi pogled. Tu je i bar na plaži tako da možete da uživate u punom komforu na ležaljkama, uz omiljen osvežavajući napitak.
Posebnu lepotu ovoj plaži daju visoke stene sa jedne i druge strane, za koju neki tvrde da liče na dva skamenjena zmaja, a tu je i spektakularan pogled na Atos. Goa je peščana plaža, dok se u vodi nalazi šljunak i kamenje. Zbog lošijeg puta koji vodi do nje nije baš jednostavan pristup roditeljima sa malom decom, ali nije ni nemoguć.


Opise i slike smeštaja na Sitoniji možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 80/100

Ocena plaže: 69/100

Parking: Besplatan/ ima ga dovoljno


Autor teksta: www.letougrckoj.com


Tags: Goa plaža, Goa plaža Sitonija, Goa plaža Sarti, Goa plaža Sikija, plaža Goa, plaža Goa Sitonija, plaža Goa Sarti, plaža Goa Sikija, Goa beach, Goa beach Sitonija, Goa beach Sarti, Goa plaža slike, Goa plaža opis, Goa plaža utisci, Goa plaža iskustva, Goa plaža informacije, Goa plaža tekst, Goa plaža mapa, Goa plaža parking, Goa plaža ležaljke