Sikija plaža Sitonija Sikija, Sitonija

Gradska plaža Sikija na Sitoniji

Mesto Sikija poseduje veoma dugačku peščanu plažu i pravo je čudo kako se na ovom mestu nije formiralo neko veće turističko mesto, tipa Sartija ili Toronija. Umesto toga iza plaže se nalaze kampovi i privatni smeštaji sa velikim dvorištima. Uprkos tome što je ovo jedna sasvim korektna plaža, bez nekih većih zamerki, njena posećenost je veoma mala, čak i u špicu sezone. Ovo je pre svega iz razloga što se u blizini nalazi nekoliko prelepih i veoma atraktivnih plaža, tako da plaža Sikija ostaje nekako u zapećku.
Osnovne karakteristike plaže Sikija

  1. Nikada nije gužva
  2. Na ovoj plaži ne nalazi ni jedan plažni bar
  3. Plaža izgleda kao da se nalazi na nekom okeanu
  4. Parkinga ima na pretek

Dakle ovde nikada nije gužva i ovo je pravo mesto ukoliko želite da se osamite kao Robinzon Kruso. Interesantno je da se već par sezona unazad na ovoj plaži ne nalazi ni jedan plažni bar. Od nje su i prodavci krofni digli ruke. Ne treba im ni zameriti, jer ko bi šetao 1,5 km u jednom pravcu zbog 50-ak kupača.
Plaža Sikija odudara od ostalih plaža na Sitoniji jer izgleda kao da se nalazi na nekom okeanu. Veoma je široka i kada je vreme vetrovito ovde umeju da budu veliki talasi. Ukoliko dolazite automobilom, znajte da parkinga ima na pretek.
Koje plaže možete obići u blizini plaže Sikija

Kada se gleda ka moru, levo od plaže Sikija nalaze se dve ne tako atraktivne plaže Katerina i Valti, a zatim tu je simpatična mala plažica Agridia.

Sa desne strane ima niz prelepih malih plažica, na kojima i kada su svuda okolo talasi, retko da ih ima. Redom to su: Plaža Linaraki, Pigadaki plaža (5 Steps in the Sand), Plaža Tourkolimnionas i neizostavna Klimatarija.
Dakle, ukoliko želite da se malo osamite uz zvuke talasa, da ne slušate ciku i vrisku, a da plaža i more budu lepi, onda nemojte časiti časa i dođite na ovu plažu. Naravno, da ne zaboravim da napomenem da se odavde pruža divan pogled na Atos, tako da ćete imati kompletan ugođaj.


Opise i slike smeštaja u Sikiji možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 69/100

Parking: Besplatan/Ima ga dovoljno

Autor teksta i fotografija: www.letougrckoj.com


Tags: plaža sikija, gradska plaža sikija, Sikija plaža, Sikija plaža Sitonija, Sikia plaža, Sikia plaža Sitonija, Sikija plaža slike, Sikija plaža opis, Sikija plaža utisci, Sikija plaža iskustva, Sikija plaža informacije, Sikija plaža tekst, Sikija plaža mapa, Sikija plaža parking, Sikija plaža za decu, Sikija plaža sa decom, Sikija plaža deca, Sikija plaža šta videti, Sikija plaža šta obići, Sikija plaže u blizini