Agridia plaža Sitonija Sikija, Sitonija

Plaža Agridia na Sitoniji

Agridia je peščana plaža, sa peskom koji se “ne lepi” i koji se takođe nalazi u vodi. Stene se nalaze i sa desne i sa leve strane, što u mnogome podseća na obližnu plažu Gou, ali su dosta niže i ne stvaraju onaj klaustrofobičan utisak. Ipak oni koji nisu ljubitelji vožnje liftom, neka ponovo razmisle o dolasku na Agridiju.
Kako stići na plažu Agridia

Plaža Agridia se nalazi odmah nakon mesta Sikije, kada se ide ka Sartiju, odmosno odmah pre plaže Goa. Kada idete ovim pravcem na glavnoj magistrali postoji jasno vidljiv putokaz, tako da nećete imati većih problema da je pronađete. Međutim ukoliko idete iz pravca Sartija imaćete malo teži zadatak, pošto se isključenje za plažu nalazi na sredini jedne oštre desne krivine.

Tako da, može se desiti da ukoliko iza Vas vozi neki čovečuljak, koji još uvek nije shvatio da je na odmoru, već misli da je na reliju i čeka svaki pogodni trenutak da Vas obiđe preko duple pune, da njega propustite na vreme da Vas obiđe i da se na miru isključite na put za ovu malu i ne tako poznatu plažu.
Čim se isključite sa magistrale prelazite na zemljani put, što može da bude i dobar i loš znak. Dobar, jer obično do dobrih plaža vodi katastrofalan put i loš jer obično čim je put od početka zemljani, pred kraj možete očekivati kamenjar i Pariz-Dakar stazu. Nažalost ili na sreću, ovde se ne radi ni o jednom ni o drugom. Sve do plaže će Vas voditi zemljani, prašnjevi drum, a sama plaža nema neki poseban vau efekat.
Plaža Agridia je zvanično po Googlu dugačka 100 metara, ili oko 150 koraka koje naravno niko od nas nije merio. Dakle ova, možemo slobodno da kažemo malecka plaža, ne može se pohvaliti nepreglednim prostranstvom, ali je ipak dovoljno velika da na nju može da se smesti jedan plažni bar koji sa suncobranima i ležaljkama pokriva skoro polovinu nje.Morska pena - Redak prirodni fenomen


Polovina plaže je slobodna za privatne ležaljke i suncobrane. Iako je plaža mala na njoj ne vlada preterana gužva, jer se još uvek ne zna dovoljno za nju i nije u trendingu plaža na Sitoniji. Idealna je za sve uzraste, a ukoliko dolazite svojim automobilom, znajte da parkinga ima dovoljno i da je besplatan. Takođe ukoliko su talasi veliki, na ovoj plaži možete doživeti redak prirodni fenomen, a to je da se u moru pojavi gomila morske pene, tako da možete imati utisak kao da ste na pena partiju.


Opise i slike smeštaja na Sitoniji možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 75/100

Parking: Besplatan/Ima ga dovoljno

Autor teksta i fotografija: www.letougrckoj.comTags: Agridia plaža Sitonija, Agridia plaža, Agridia Sitonija, Plaža Agridia, Plaža Agridia Sitonija, Plaža Agridia Sarti, Plaža Agridia Sikia, Agridia plaža Sarti, Agridia plaža Sikia, Agridia plaža slike, Agridia plaža opis, Agridia plaža utisci, Agridia plaža iskustva, Agridia plaža informacije, Agridia plaža komentari, Agridia plaža mapa, Agridia plaža parking, Agridia plaža sa decom, Agridia plaža za decu, Agridia plaža deca