Valti plaža Sikia Sitonija Sikija, Sitonija

Plaža Valti u blizini Sikije na Sitoniji


Plaža Valti nalazi se između malene plažice Agridia i plaže Katerina, a nedaleko od gradske plaže Sikija, dok sa plažom Agridijom nema nikakvih zajedničkih tačaka, osim naravno peska i mora. Ono što je interesantno je činjenica da su plaže Valti i Katerini toliko slične, da izgledaju kao da ih je neko ''kopi-pejstovo'' i samo im malo promenio dužinu.
Osnovne karakteristike plaže Valti

  1. Peščana plaža
  2. Nije nešto posebno atraktivna
  3. Nikada nije prevelika gužva
  4. Do nje se veoma lako stiže
  5. Besplatnog parkinga ima dovoljno uz put
  6. Postoji kafić koji se bavi iznajmljivanjem ležaljki i suncobrana

Valti je peščana plaža i druga u nizu kada se posmatra zaliv Sikije, s leva na desno. Nije nešto posebno atraktivna, poput plaža koje se nalaze naspram nje, tako da ne privlači veliki broj kupača. To dalje implicira da ovde nikada nije prevelika gužva. Do nje se veoma lako stiže, a besplatnog parkinga ima dovoljno uz put.
Dobra stvar je što je plaža Valti odlično povezana pešačko-putnom stazom i ukoliko imate dovoljno snage i kondicije možete lepo uređenom stazom, uz more, stići čak do plaže Tourkolimnionas. Takođe, na ovoj stazi postoji i osvetljenje, pa ako ste ljubitelj šetnji ovo može biti prava stvar za Vas. Na plaži Valti postoji kafić koji se bavi iznajmljivanjem ležaljki i suncobrana, a naravno tu je i veliki prostor za one koji žele da koriste sopstveni plažni mobilijar.


Opise i slike smeštaja u Sikiji možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 68/100

Parking: Besplatan/Ima ga dovoljno.

Autor teksta i fotografija: www.letougrckoj.comTags: Valti plaža, Valti plaža Sikia, Valti plaža Sitonija, Valti plaža Sikija, plaža Valti, plaža Valti Sikia, plaža Valti Sitonija, Valti plaža slike, Valti plaža opis, Valti plaža utisci, Valti plaža iskustva, Valti plaža tekst, Valti plaža informacije, Valti plaža sa decom, Valti plaža deca, Valti plaža za decu, Valti plaža parking, Valti plaža mapa, Valti plaža komentari