Platania plaža Sarti Sarti, Sitonija

Plaža Platania kod Sartija na Sitoniji

Neće cura svaka, u Sarti gde je gužva i gnjavaža, pored ovako lepih prigradskih plaža. Zato brže bolje kreni odakle god poš'o, jer na Plataniju si uvek dobrodošo.

Znam, reći ćete zašto bi iko išao na prigradski plažu Platania kad ima prostranu i lepu plažu Sarti? Šta da vam kažem, stvarno ste u pravu, kada na to dodamo još da prilikom ulaska u vodu možete naleteti i na neki kamen na Plataniji (koga nema na Sarti plaži) onda stvarno Vaši argumenti postaju jači i nema nikakve logike dolaziti ovde. Ali ja bih ipak rekao reč-dve u odbranu plaže Platania.
Kao prvo, pođimo od toga zašto ljudi uopšte idu da žive na periferiji. Aha, tu smo. Jeftinije je, i manja je gužva nego u centru. Ipak, kada ovo primenimo na plažu Platania sa žaljenjem ćemo konstatovati da su cene u kafiću koji nudi ležaljke na plaži Platania slične kao i onog koji nudi ležaljke na plaži u Sartiju. Dobro, a šta je sa gužvom? Na plaži Platanija nikada nije prevelika gužva, ali takođe moramo da konstatujemo da i Sarti plaža zbog svoje dužine od preko 2 km retko kada ima gužvu.
Znači kako su nam oba argumenta za dolazak na ovu plažu otpala, možda saznanje da na desnom delu plaže Platanija postoji još jedna manja plaža koja se koristi kao nudistička, bude dovoljan razlog da ova plaža bude poslednjaaaa stanica u dnevnom odabiru plaža.


Opise i slike smeštaja u Sartiju možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 70/100

Parking: Besplatan/ima ga dovoljno


Autor teksta i fotografija: www.letougrckoj.com

Inspirisano pesmom Slavija - Džej i MinaTags: Platania plaža, Platania plaža Sarti, Platania plaža Sitonija, Platania Sarti, Platania Sitonija, Platania plaža slike, Platania plaža opis, Platania plaža informacije, Platania plaža utisci, Platania plaža iskustva, Platania plaža tekst, Platania plaža ležaljke, Platania plaža parking