Thalatta plaža Sitonija Kalamici, Sitonija

Plaža Thalatta u blizini Kalamicija na Sitoniji


Plaža Thalatta je lepa peščana plaža u blizini Kalamicija, koja je po skoro svim karakteristikama ista kao plaža Kalamici. Do nje ćete doći tako što ćete skrenuti sa magistralnog puta na vidno obeleženom skretanju za kamp Thalatta. Ulica koja vodi do kampa je asfaltirana, a po dolasku, pored kampa postoji kraći i uži zemljani put na čijem kraju je mali prostor gde mogu stati maksimalno par automobila.

Međutim, ovde stoji i znak da je parkiranje zabranjeno. Kako na plaži Thalatta postoji problem sa parakiranjem za ljude koji nisu u kampu, pre ulaska u kamp sa desne strane postoji veliki natkriveni parking koji se plaća.
Na plaži Thalatta se nalazi istoimeni kamp

Da biste stigli do plaže morate proći kroz kamp, a taj ulaz se može naplaćivati (svakako treba proveriti ovu informaciju u samom kampu). Postoji i alternativa (da ne ulazite u kamp) u vidu malog prethodno pomenutog puteljka koji će vas dovesti na 10-ak metara od plaže, gde da biste stigli do plaže treba preskočiti jednu ne tako usku kaljugu, tako da mnogi odustaju na ovoj prepreci.
Sadržaji na plaži Thalatta

  1. Bar na plaži koji nudi ležaljke
  2. Teren za odbojku
  3. Teren za tenis

Plaža Thalatta je vezana za istoimeni kamp, dugačka je i ima mnogobrojne sadržaje, kao što su bar na plaži koji nudi ležaljke, teren za odbojku, teren za tenis, kao i veliki bazen. Na oba kraja plaže su zanimljive formacije visokih stena. Ponekad se desi da kada su malo jači vetrovi ili lošije vreme na ovoj plaži budu nešto veći talasi.Boja vode je tirkizno plava, pesak je sitan i ne lepi se za telo, a ulazak u vodu postepen. Obično je na plaži Thalatta manja gužva nego na plaži Kalamici, ali to je pre svega zbog nešto težeg pristupa za one posetioce koji ne borave u kampu. Sve u svemu, plaža Thalatta je još jedna u nizu prelepih plaža Sitonije i Halkidikija i svakako je vredi posetiti.


Opise i slike smeštaja u Kalamiciju možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 70/100

Parking: Teško se može pronaći besplatan parking/Postoji parking koji se plaća


Autor teksta i fotografija: www.letougrckoj.com


Tags: Thalatta plaža, Thalatta plaža Sitonija, Thalatta plaža Kalamici, Thalatta plaža Kalamitsi, Plaža Thalatta, Plaža Thalatta Sitonija, Thalatta plaža slike, Thalatta plaža opis, Thalatta plaža iskustva, Thalatta plaža utisci, Thalatta plaža informacije, Thalatta plaža komentari, Thalatta plaža tekst, Thalatta plaža kako doći, kako doći na plažu Thalatta, Thalatta plaža parking, Thalatta plaža kamp, Thalatta plaža kampovanje