Plaže u blizini Agios Nikitasa na Lefkadi Ostrvo Lefkada

Plaže u blizini Agios Nikitasa na Lefkadi

  1. Milos plaža Lefkada (1 km)
  2. Plaža Pefkoulia Lefkada (3 km)
  3. Katizma plaža (Kathisma) Lefkada (3 km)
  4. Megali Petra plaža Lefkada (10.8 km)
  5. Agios Ioannis plaža Lefkada (14 km)
  6. Gialos plaža Lefkada (23.3 km)
  7. Egremni plaža Lefkada (24.6 km)
  8. Vasiliki plaža Lefkada (24.7 km)
  9. Plaža Porto Katsiki Lefkada (30 km)
  10. Agiofili plaža Lefkada (30 km)

U radijusu od 30 kilometara od simpatičnog letovališta Agios Nikitas nalazi se nekoliko najlepših plaža, ne samo na Lefkadi, već i u celoj Grčkoj, a verovatno i u svetu. Ukoliko imate sreću da posetite Lefkadu, to čarobno ostrvo, nemojte propustiti priliku da posetite plaže kao što su Egremni, Porto Katsiki ili Milos. To su krem de la krem plaža u čitavoj Grčkoj, a na samo maksimalnih 30 km od vas!

Da se razumemo na gore pobrojanim plažama je obično velika gužva, tako da lokalci preporučuju da se poseti plaža Gialos kao zamena za Egremni. Nažalost za Porto Katsiki nema zamene, tako da zanemarite tusitičke brodiće koji dovoze na stotine turista sa svih strana i iskustite ovo nesvakidašnje mesto.


1. Milos plaža Lefkada - Nalazi se na 1 km od Agios Nikitasa

Milos se ubraja u najlepše plaže ostrva Lefkada, uz Katizmu, Egremni, Porto Katsiki, a reklo bi se da izgledom ipak najviše podseća na Katizmu. Okružena je brdom pokrivenim vegetacijom što doprinosi još lepšem utisku kada se plaža gleda s mora. Izolovana je i ušuškana, i uglavnom bez gužvi.

Prirodni ambijent dominira, a na njoj se ipak nalaz i jedna improvizovana kantina (kamp kućica) koja nudi ležaljke i suncobrane, kao i hranu i piće (cene ovde naravno baš i nisu popularne), dok je ostatak plaže slobodan i tu posetici mogu nesmetano postaviti svoj plažni mobilijar.
2. Plaža Pefkoulia Lefkada - Nalazi se na 3 km od Agios Nikitasa

Plaža Pefkoulia je pravi dokaz za to. Put do nje je lagan i dobar, a uzput možete stati i na par mesta odakle se pruža fenomenalan pogled na ovu plažu, i to iskoristiti za neku lepu fotografiju. I parking ovde ne predstavlja gotovo nikakav problem. Ako poranite možete se parkirati i na samoj plaži (kod bara), a takođe pored glavnog puta ima sasvim dovoljno prostora gde možete ostaviti svog četvorotočkaša.
3. Katizma plaža (Kathisma) Lefkada - Nalazi se na 3 km od Agios Nikitasa

Plaža Katizma (Kathisma) je locirana nedaleko od letovališta Agios Nikitas (udaljeno oko 3 km), a i prestonica ostrva Lefkas nije daleko pošto je na distanci od svega 15-ak km. Ovo je još jedna u nizu nadaleko poznatih plaža zapadne obale Lefkade, uz Porto Katsiki, Egremni, Milos, i druge. Ujedno plaža Katizma važi za najurbaniju među njima, pa na njoj između ostalog možete naći nekoliko kafića i taverni, kao i tuševe, toalete, kabine za presvlačenje (u okviru barova), a tu su i tereni za odbojku na pesku.
4. Megali Petra plaža Lefkada - Nalazi se na 10.8 km od Agios Nikitasa

Plaža Megali Petra nalazi se na čuvenoj zapadnoj obali Lefkade, a udaljena je oko 4 km od mesta Kalamitsi, 11 km od Agios Nikitasa, odnosno 10 km od plaže Kathisma. U prevodu sa grčkog Megali Petra znači ''veliko kamenje'', a ime je naravno dobila po ogromnim stenama koje se nalaze na njenoj obali, i koje su njen zaštitni znak.
5. Agios Ioannis plaža Lefkada - Nalazi se na 14 km od Agios Nikitasa

Plaža Agios Ioannis je ujedno najbliža plaža Lefkasu i važi za jednu od najboljih na severu ostrva. Beskrajni zlatni pesak, uz tirkiznu boju vode jonskog mora, pomalo podseća na karipske pejzaže, a ostaci starih vetrenjača daju ovom mestu jedinstvenu atmosferu.

Agios Ioannis se nalazi na severu ostrva Lefkada, samo nekoliko kilometara od glavnog grada Lefkasa, i to kada se krene ka Agios Nikitasu. Lokacija je savršena, kako za posete prelepim plažama zapadne obale, tako i za izlazak tokom večernjih sati do glavnog grada.
6. Gialos plaža Lefkada - Nalazi se na 23.3 km od Agios Nikitasa

Plaža Gialos je na distanci od oko 35 km od prestonice ostrva Lefkasa. Do nje se stiže uskim, strmim i krivudavim, ali asfaltiranim putem. Svakako treba biti na oprezu kada se spuštate kolima ka ovoj plaži, jer, ne zaboravite, ipak ste na zapadnoj obali Lefkade. Na samom kraju ovog puta postoji parking. Inače, najbliže mesto plaži Gialos je Athani – udaljeno oko 3,5 km.
7. Egremni plaža Lefkada - Nalazi se na 24.6 km od Agios Nikitasa

Plaža Egremni – jednostavno neprikosnovena. Ako neku plažu Jonskog mora (ali i šire), možemo da krunišemo za miss, onda je to svakako plaža Egremni. Ona je ta zbog koje turisti rado dolaze, ali se rado i vraćaju na Lefkadu. Ovaj biser Jonskog mora se nalazi na mnogim turističkim prospektima, top listama i vodičima, a naravno ništa manje i na Instagram profilima.
8. Vasiliki plaža Lefkada - Nalazi se na 24.7 km od Agios Nikitasa

Znate li koji je glavni utisak sa kojim posetioci mesta Vasiliki na južnoj obali Lefkade, napuštaju, makar do sledećeg leta, ovo interesantno mesto?

Ako je vaš odgovor vetar, verovatno ste u pravu. A, ovaj vetar koji duva u Vasilikiju, gotovo non-stop, stvara jedinstvene uslove za upražnjavanje uzbudljivog sporta zvanog – windsurfing. Plaža Vasiliki je uglavnom šljunkovita sa postepenim ulaskom u vodu, te je prilagođena i za roditelje sa decom, iako naravno u okolini ima mnogo lepših ''porodičnih plaža''.
9. Plaža Porto Katsiki Lefkada - Nalazi se na 30 km od Agios Nikitasa

Budimo realni Porto Katsiki je jedna od najlepših plaža na Lefkadi, a svakako i u celoj Grčkoj tako da ne obići je bi bila prava šteta. I stvarno boja mora je tirkizna a sitan beli šljunčić u kombinaciji sa tim deluje nestvarno.10. Agiofili plaža Lefkada - Nalazi se na 30 km od Agios Nikitasa

Agiofili je relativno mala plaža, na obali su sitni beli kamenčići, tako prijatni oku, a naravno i bosim nogama, pa posetioce ovde čeka kompletno uživanje u ambijentu. Tu su i neizostavne oštre litice koje se nadvijaju nad plažom, što je takođe vrlo karakteristično za dobar broj plaža na Lefkadi.

Ali, ipak, ono što ovu plažu izdvaja od drugih je nešto drugačija boja mora. Za razliku od gore već pomenutih plaža gde je more tirkizno i mlečno, na plaži Agiofili vas čeka plava, ali providna voda – pravi raj za ronioce. Morski svet je ovde zaista bogat i raznovrstan, pa ako ste ljubitelj istraživanje morskih dubina, ne oklevajte, već pravac plaža Agiofili.
Opise i slike smeštaja na Lefkadi možete pogledati OVDE.


Autor fotografija i teksta: www.letougrckoj.com


Tags: Plaže u blizini Agios Nikitasa, Plaže u blizini Agios Nikitasa Lefkada, Agios Nikitas plaže u blizini, Agios Nikitas plaže, Agios Nikitas obliznje plaze, Agios Nikitas najlepše plaže u blizini, plaže u blizini Agios Nikitasa, plaže blizu Agios Nikitasa, Agios Nikitas plaže blizu, Plaže kod Agios Nikitasa, Plaže u okolini Agios Nikitasa, Agios Nikitas plaže okolo, Agios Nikitas plaže u okolini, Agios Nikitas plaže iskustva, Agios Nikitas plaže slike, Agios Nikitas plaže opis, Agios Nikitas plaže utisci, Agios Nikitas spisak plaža u blizini, spisak plaža u blizini Agios Nikitasa