Milos plaža Lefkada Agios Nikitas, Lefkada

Plaža Milos na Lefkadi

Ova čudesna plaža je pravi dragulj Lefkade koji se nalazi neposredno uz letovalište Agios Nikitas. Nažalost do nje ne postoji put, tako da je dolazak znatno otežan. Koji su načini da se stigne na plažu Milos?

Postoje dva načina:

  1. Prvi je taksi brodićem koji kreće direktno sa plaže Agios Nikitas (cena je pristupačna).
  2. Druga opcija je da preko brda stazicom koja kreće iz centra Agios Nikitasa do plaže Milos. Trebaće Vam oko 20-ak minuta šetnje po uskoj i negde strmoj stazi, naravno zavisi i od toga u kakvoj ste kondiciji. Ali, svakako ovo kraće putešestvije će se isplatiti zbog prirodnih lepota koje vas čekaju na plaži Milos.

Pešačenje ka plaži Milos je avantura u kojoj možete uživati

Put vodi iz Agios Nikitasa preko stepenica, koje ubrzo prelaze u usku stazicu kojom se dalje izbija na brdo. Ovo je tačka gde će mnogi zastati i malo odmoriti, ali i iskorisiti neverovatan pogled koji se odavde pruža, za fotografisanje koje je sa ovog mesta praktično obavezno. Zatim put vodi na dole, ka plaži Milos. I ovaj koziji putić je uzak i strm, pa se preporučuje da ne žurite i budete maksimalno oprezni.
Milos je jedna od najlepših plaža na Lefkadi

Milos se ubraja u najlepše plaže ostrva Lefkada, uz Katizmu, Egremni, Porto Katsiki, a reklo bi se da izgledom ipak najviše podseća na Katizmu. Okružena je brdom pokrivenim vegetacijom što doprinosi još lepšem utisku kada se plaža gleda s mora. Izolovana je i ušuškana, i uglavnom bez gužvi. Prirodni ambijent dominira, a na njoj se ipak nalaz i jedna improvizovana kantina (kamp kućica) koja nudi ležaljke i suncobrane, kao i hranu i piće (cene ovde naravno baš i nisu popularne), dok je ostatak plaže slobodan i tu posetici mogu nesmetano postaviti svoj plažni mobilijar.
Iako postoji kantina i mesto za iznajmljivanje ležaljki, Milos se smatra izolovanom plažom

Takođe, u jednom malom delu plaže (s leve strane kada se gleda ka moru) stene prave prirodan hlad, ali to je sve što se tiče prirodnog hlada. Za sve drugo moraćete sami da se pobrinete, tako da ponesite suncobrane, šatore i druga pomagala za zaštitu od sunca, koje će vam mnogo značiti naročito u najtoplijem delu dana.
Plaža Milos je široka i prilično dugača, a karakteriše je miks finog, sitnog šljunka i peska, a ponedgde se mogu videti i manji kamnečići. Boja vode je nestvarna, jer će vas ovde dočekati nekoliko nijansi plave boje, od gotovo prozirne beličasto-plave boje pa sve do tamnijih nijansi, kako se ide na pučini. Uz to, činjenica je da na plaži Milos prilično često duva vetar, pa ne budite iznenađeni ako vas ovde sačekaju i veliki talasi.
Na vrhu brda koje okružuje plažu Milos, nalaze se stari, trošni mlinovi, po kojima je ova plaža i dobila ime (gr. mylos = mlin). Uz to, u ovim brdima postoji i nekoliko smeštaja. Ovo je svakako jedna od plaža koje trebate posetiti, ako se nađete na čarobnoj Lefkadi.
Zbog čega deca obožavaju plažu Milos?

Glavna atrakcija plaže, bar za najmlađe ako ne i za one malo starije je peščana dina visoka jedno 6-7 metara i udaljena 40-tak metara od mora. Ona ima blage kose ivice, ali opet dovoljno strme da kada se zaletite sa vrha možete se brzo sjuriti do mora. Naravno tu je i obavezno valjanje po pesku niz dine.


Opise i slike smeštaja u Agios Nikitasu možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 80/100

Ocena plaže: 88/100

Parking: Kod letovališta Agios Nikitas (do ove plaže nije moguće stići automobilom).

Autor fotografija i teksta: www.letougrckoj.com


Tags: Plaža Milos na Lefkadi, milos plaza lefkada, kako stići na plažu milos, lefkada plaze za decu, lefkada plaze, najlepse plaze na lefkadi, pešačenje do plaže milos, peške do plaže milos, brodić do plaže milos, brod na plažu milos, izolovana plaža na lefkadi, deca obožavaju plažu Milos, slike plaze milos, plaza milos slike, plaza milos iskustva, plaza milos utisci, da li postoje lezaljke na plazi milos, lezaljke na plazi milos, bar na plazi milos, kantina na plazi milos, plaza milos agios nikitas, kafic na plazi milos, plaze u blizini agios nikitasa, plaze kod agios nikitasa, Milos plaža Lefkada, Milos plaža, Milos plaža slike, Milos plaža utisci, Milos plaža iskustva, Milos plaža komentari, Milos plaža opis, Milos plaža informacije, Milos plaža mapa, Milos plaža Lefkada kako stići