Gialos plaža Lefkada Ostrvo Lefkada

Gialos plaža na Lefkadi

Sigurno ste čuli za Egremni – jednu od najpoznatijih, ako ne i najpoznatiju plažu ostrva Lefkada. Ali, da li ste znali da ova plaža ima svog ne tako poznatog, ali jednako šarmantnog suseda? U pitanju je plaža Gialos koja se prostire severno od Egremnija. To je druga po dužini plaža Lefkade, i praktično se nadovezuje na već pomenuti Egremni.

Plaža Gialos je na distanci od oko 35 km od prestonice ostrva Lefkasa. Do nje se stiže uskim, strmim i krivudavim, ali asfaltiranim putem. Svakako treba biti na oprezu kada se spuštate kolima ka ovoj plaži, jer, ne zaboravite, ipak ste na zapadnoj obali Lefkade. Na samom kraju ovog puta postoji parking. Inače, najbliže mesto plaži Gialos je Athani – udaljeno oko 3,5 km.
Osnovne karakteristike plaže Gialos

  1. Peščano-šljunkovita plaža
  2. Boja mora kao na Egremniju ili Porto Katsikiju
  3. Mnogo manje posetilaca nego na Egremniju ili Porto Katsikiju
  4. Parking je lako pronaći
  5. Postoji bar koji nudi ležaljke i suncobrane
  6. NIKADA nema gužvi
  7. Stene u moru
Boja mora kao na Egremniju ili Porto Katsikiju, ali sa mnogo, mnogo manje posetilaca. Možda je ovo dovoljno za osnovni opis plaže Gialos. Ipak, treba dodati da su u centralnom delu ove peščano-šljunkovite plaže smeštene kantine (tokom sezone), i da se tu mogu iznajmiti ležaljke i suncobrani.
Ostatak ove plaže je slobodan za sve koji su poneli svoj plažni mobilijar, žele da se osame i uživaju daleko i gužve i buke prenatrpanih plaža, pošto je plaža Gialos, po ocenama posetilaca, najbolja plaža Lefkade na kojoj NIKADA nema gužvi.
Ono čega se treba čuvati na ovoj plaži su stene koje se mogu naći uz obalu i u moru, a takođe i dubina brzo postaje velika, pa deca moraju biti posebno na oprezu. Obuća za ulazak u more se toplo preporučuje. Takođe, plaža Gialos je često vetrovita, a i talasi nisu retkost, što je čest slučaj i na ostalim plažama zapadne obale, prelepe Lefkade.


Opise i slike smeštaja na Lefkadi možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 80/100

Parking: Ima ga sasvim dovoljno. Retko kada je gužva.

Autor teksta: www.letougrckoj.com


Tags: Gialos plaža, Gialos plaža Lefkada, plaža Gialos, plaža Gialos Lefkada, Gialos plaža slike, Gialos slike plaže, Gialos plaža opis, Gialos plaža utisci, Gialos plaža iskustva, Gialos plaža tekst, Gialos plaža mapa, Gialos plaža parking, Gialos plaža informacije, Gialos slike, Gialos opis, Gialos utisci, Gialos iskustva, Gialos Lefkada, Gialos plaža stene, Gialos plaža deca, Gialos plaža sa decom, Gialos plaža za decu