Katizma plaža (Kathisma) Lefkada Agios Nikitas, Lefkada

Plaža Katizma (Kathisma) na Lefkadi

Iskustva putnika kažu da plaža Katizma (Kathisma) ima najpotpuniju ponudu od svih plaža koje krase čuvenu zapadnu obalu ostrva Lefakde. Da li je ovo tačno saznaćete u nastavku ovog teksta. Krenimo redom.

Plaža Katizma (Kathisma) je locirana nedaleko od letovališta Agios Nikitas (udaljeno oko 3 km), a i prestonica ostrva Lefkas nije daleko pošto je na distanci od svega 15-ak km. Ovo je još jedna u nizu nadaleko poznatih plaža zapadne obale Lefkade, uz Porto Katsiki, Egremni, Milos, i druge. Ujedno plaža Katizma važi za najurbaniju među njima, pa na njoj između ostalog možete naći nekoliko kafića i taverni, kao i tuševe, toalete, kabine za presvlačenje (u okviru barova), a tu su i tereni za odbojku na pesku.
Paraglajding na Katizmi

Za ljubitelje dobre zabave na ovog plaži tokom letnje sezone u barovima gostuju DJ-evi, pa je atmosfera na njoj izuzetno živahna. I to nije sve. Za one sa još veše adrenalina, u ponudi je i paraglajding, čija je početna pozicija neko od okolnih brda, a krajnja destinacija baš ova popularna plaža.
Parking na Katizmi

Još jedan plus za ovu plažu je laka dostupnost, a put do nje je dobar i asfaltiran. A, ukoliko niste automobilom, ne brinite, i autobusi dovoze direktno do ove plaže. Još jedna, za mnoge posetioce veoma bitna stvar, je dobar broj parking mesta, i to ono besplatnog. Ali, ako se ta mesta popune (što može biti čest slučaj tokom špica sezone), postoje i privatna parking mesta koja se naplaćuju, što je takođe opcija o kojoj možete razmisliti.
Plaža Katizma se preporučuje bukvalno svima

Miks sitnih kamenčića, sitnog šljunka i peska pokriva obalu na kojoj ima u ponudi ležaljki i suncobrana za rentiranje, ali i dosta mesta za one koji žele sami da organizuju svoj boravak ovde. Plaža Katizma se preporučuje bukvalno svima: mladima željnim zabave i druženja, bračnim parovima, starijim posetiocima, roditeljima sa decom, uz oprez kada su talasi (ovde znaju kad-kad da budu dosta veliki) da se posebno povede računa o deci i onima koji slabije plivaju.
Voda je čista i zaista lepa, i karakteriše je nekoliko nijansi plave boje. Značajnija dubina počinje već posle par metara od obale, što je pogodno za ronjenje, odnosno istaživanje njegovog dna, pa ko je vičan ovom vodenom sportu, može da proba. Za kraj, zalazak sunca je ovde nešto posebno, i preporuka je da ostanete i uživate u ovom prirodnom fenomenu, i uz to napravite i neku od nezaboravnih fotografija za uspomenu.


Opise i slike smeštaja u Agios Nikitasu možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 88/100

Parking: Ima veliki broj besplatnih parking mesta ali tokom špica sezone ukoliko dođete kasnije verovatno ga nećete pronaći. Postoje i mesta za parking koja se naplaćuju.

Autor fotografija i teksta: www.letougrckoj.com


Tags: Katizma, Katizma plaza, Plaza Katizma, Kathisma beach, Kathisma, Paraglajding na Katizmi, Paraglajding Katizma, Katizma Paraglajding, Kathisma plaza, plaza Kathisma, Paraglajding na Kathisma, kathisma parking, Katizma parking, Kathisma autobusom, katizma besplatan parking, da li postoji besplatan parking na katizmi, da li postoji besplatan parking na Kathisma, Kathisma Lefkada, Lefkada Kathisma, Katizma Lefkada, Lefkada Katizma, Da li je Katizma plaza za decu, Kathisma za decu, katizma plaza za decu, Kathisma Agios Nikitas, Katizma Agios nikitas, Plaža Kathisma na Lefkadi, plaza Kathisma slike, Kathisma slike, Kathisma iskustva, Kathisma utisci, Kathisma opis, Katizma slike, Katizma opis, Katizma utisci, Katizma iskustva, Katizma plaža, Katizma plaža mapa, Katizma plaža slike, Katizma plaža opis, Katizma plaža parking, Katizma plaža kako stići