Plaža Pefkoulia Lefkada Agios Nikitas, Lefkada

Plaža Pefkoulia - Skriveni biser severo-zapadne obale Lefkade

Još jedna plaža čuvene zapadne obale Lefkade. Za njih, složićete se, postoji uvreženo mišljenje da su teško dostupne, da do njih ima mnogo stepenika, ili su dostupne samo s mora, ili treba prevaliti neki strm put pešice kako bi se posetile… E, pa nije baš tako.

Plaža Pefkoulia je pravi dokaz za to. Put do nje je lagan i dobar, a uzput možete stati i na par mesta odakle se pruža fenomenalan pogled na ovu plažu, i to iskoristiti za neku lepu fotografiju. I parking ovde ne predstavlja gotovo nikakav problem. Ako poranite možete se parkirati i na samoj plaži (kod bara), a takođe pored glavnog puta ima sasvim dovoljno prostora gde možete ostaviti svog četvorotočkaša.
Možda ne toliko poznata kao Egremni ili Porto Katsiki, ali za mnoge, plaža Pefkoulia je gotovo jednako lepa. A opet odiše nekom svojom posebnošću i šarmom. Nalazi se na oko 1,5 km pre letovališta Agios Nikitas (kada idete iz pravca glavnog grada Lefkasa), odnosno na oko 3 km posle mesta Tsoukalades.
Na plaži Pefkoulia preovlađuje sitan šljunak, ali vodite računa na veliko kamenje u moru

Na rubovima ove prirodne plaže nalazi se veliko kamenje, dok je ostatak prekriven peskom i sitnijim šljunkom. Boja mora je nekako standardna za plaže zapadne obale, a to znači nekoliko nijansi plave koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. O čistoći ne treba trošiti puno reči. Uz to, zaleđe plaže je prekriveno šumom, što dodatno doprinosi ugođaju, i ovde se, u hladovini koje pravi drveće, može napraviti i neki dobar piknik.
Na plaži Pefkoulia postoji bar gde možete iznajmiti ležaljke

U delu plaže postoji i bar sa bazenom, i tu se mogu iznajmiti ležaljke i suncobrani, a na raspolaganju gostiam su i toaleti i tuševi. Oprez koji treba naročito uputiti roditeljima sa decom, odnosi se na sam ulazak u more. Naime, u jednom delu ima kamenja i stena, pa se preporučuju sandale ili neka druga obuća za vodu. Uz to, dubina mora se naglo povećava, pa i to treba uzeti u obzir. Takođe, na ovoj plaži, zbog otovrenog mora, u popodnevnim časovima voda zna često da bude uzburkana, pa su talasi česta pojava.


Opise i slike smeštaja u Agios Nikitasu možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 79/100

Parking: Na glavnoj magistrali ili na parkingu bara pokraj plaže. Može biti velika gužva.

Autor fotografija i teksta: www.letougrckoj.com


Tags: Plaža Pefkoulia, Plaža Pefkoulia Lefkada, Pefkoulia beach, Pefkoulia lefkada, Pefkoulija plaza, plaza Pefkoulija, Plaža Pefkoulia agios nikitas, Agios Nikitas Pefkoulia, Lefkada Pefkoulia plaza, Lefkada Pefkoulia, Plaža Pefkoulia opis, Plaža Pefkoulia slike, Plaža Pefkoulia informacije, Plaža Pefkoulia utisci, Plaža Pefkoulia sa decom, Plaža Pefkoulia deca, Plaža Pefkoulia iskustva, Plaža Pefkoulia stene, Plaža Pefkoulia kamenje, Plaža Pefkoulia za roditelje, Plaža Pefkoulia za porodice, Plaža Pefkoulia parking, Pefkoulia