Agiofili plaža Lefkada Ostrvo Lefkada

Agiofili plaža na Lefkadi

Agiofili plaža je locirana na jugu Lefkade, i predstavlja njen skriveni biser koji s punim pravom može da uđe ''u kolo'' sa čuvenim plažama zapadne obale ovog ostrva, kao što su Porto Katsiki, Egremni, Kathisma… Šta više, ova plaža u blizini letovališta Vasiliki, je gotovo na svim listama, i turističkim vodičima, u TOP 5 plaža Lefkade, što dovoljno govori o njenom statusu. A evo i zašto…
Pozitivne strane plaže Agiofili

 1. Plaža sa sitnim belim kamenčićima sa plavom, ali providnom vodom – pravi raj za ronioce.
 2. Morski svet je ovde zaista bogat i raznovrstan.
 3. Spada u TOP 5 plaža na Lefkadi
 4. Do plaže se silazi stepenicama kojih nema mnogo za razliku od nekih plaža u njenom okruženju.
 5. Divlja plaža, gotovo bez ikakvih sadržaja.

Agiofili je relativno mala plaža, na obali su sitni beli kamenčići, tako prijatni oku, a naravno i bosim nogama, pa posetioce ovde čeka kompletno uživanje u ambijentu. Tu su i neizostavne oštre litice koje se nadvijaju nad plažom, što je takođe vrlo karakteristično za dobar broj plaža na Lefkadi.

Ali, ipak, ono što ovu plažu izdvaja od drugih je nešto drugačija boja mora. Za razliku od gore već pomenutih plaža gde je more tirkizno i mlečno, na plaži Agiofili vas čeka plava, ali providna voda – pravi raj za ronioce. Morski svet je ovde zaista bogat i raznovrstan, pa ako ste ljubitelj istraživanje morskih dubina, ne oklevajte, već pravac plaža Agiofili.

Verujemo da će vas posebno očarati prvi susret sa ovom plažom. Kada stignete nadohvat nje, i ugledate je sa visine, poželećete naravno prvo ovde da napravite neku lepu fotografiju, a tek onda se spustite do plaže, i to stepenicama, koje su strme, ali bezbedne. I ono što je bitno nema ih mnogo, za razliku od Porto Katsikija ili Egremnija.
Negativne strane plaže Agiofili

 1. Plaža je mala pa je u letnjoj sezoni ogromna gužva.
 2. Teško pronaći parking ako ne poranite.
 3. Ne proporučuje se neplivačima, i porodicama sa malom decom, jer dubina brzo, po ulaska u more, postaje ''preko glave''.
 4. Divlja plaža, gotovo bez ikakvih sadržaja.

Ipak, ovo je jedna od plaža koje se baš i ne proporučuju neplivačima, i porodicama sa malom decom, jer dubina brzo, po ulaska u more, postaje ''preko glave'', pa treba biti maksimalno opezan, čak i ako ste iskusan plivač.

Plaža Agiofili je divlja plaža, gotovo bez ikakvih sadržaja. Ipak, tu je jedna kantina koja radi u sezoni, a na samoj plaži moguće je iznajmiti suncobrane i ležaljke. I to je to. Za ostalo treba sami da se pobrinete.


Kako stići do plaže Agiofili?

 1. Na plažu Agiofili se može stići automobilom ili čaki i peške iz Vasilikija
 2. Taxi brodićem iz Vasilikija

Agiofili plaža se nalazi na oko 3 km južno od Vasilikija i do nje se, iz ovog letovališta, može stići na tri načina. Prvi je kolima, a put je nešto uži, ali sređen i dobar, pa se brzo i lako stiže. Tu vas čeka i parking koji se plaća.

Druga opcija je da uzmete taxi brodić iz Vasilikija, a treća da se zaputite peške na ovu plažu, što može predstavljati malo veći poduhvat, naročito tokom vrelih letnjih dana.


Opise i slike smeštaja na Lefkadi možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 60/100

Ocena plaže: 89/100

Parking: Mali broj parking mesta (ali dovoljan prema veličini plaže) na parkingu koji se naplaćuje.

Autor teksta: www.letougrckoj.com


Tags: Agiofili, Agiofili plaža, Agiofili beach, Agiofili plaža Lefkada, Plaža Agiofili, Plaža Agiofili Lefkada, Agiofili plaža slike, Agiofili plaža opis, Agiofili plaža iskustva, Agiofili plaža utisci, Agiofili plaža informacije, Agiofili plaža kako stići, Agiofili plaža da li je gužva, Agiofili slike, Agiofili slike plaže, Agiofili opis, Agiofili utisci, Agiofili iskustva, Agiofiliinformacije, Agiofili tekst, Agiofili kako stići, Agiofili mapa, Agiofili sa decom, Agiofili za decu, Agiofili deca, Agiofili parking