Agios Ioannis plaža Lefkada Agios Ioannis, Lefkada

Plaža Agios Ioannis na Lefkadi

Plaža Agios Ioannis je ujedno najbliža plaža Lefkasu i važi za jednu od najboljih na severu ostrva. Beskrajni zlatni pesak, uz tirkiznu boju vode jonskog mora, pomalo podseća na karipske pejzaže, a ostaci starih vetrenjača daju ovom mestu jedinstvenu atmosferu.

Agios Ioannis se nalazi na severu ostrva Lefkada, samo nekoliko kilometara od glavnog grada Lefkasa, i to kada se krene ka Agios Nikitasu. Lokacija je savršena, kako za posete prelepim plažama zapadne obale, tako i za izlazak tokom večernjih sati do glavnog grada.

Takođe, ovde se nalaze i kafići, kao i centar za sportove na vodi. Na levoj strani plaže smeštena je i crkva Agios Ioannis Antzousis, po kojoj su mesto i plaža dobili ime. Ova lepa mala crkva obojena u belo ima zanimljive ikone.
Kitesurfing u Agios Ioannis-u na Lefkadi

Agios Ioannis je čuvena plaža na severu Lefkade, gde se svakog septembra održava svetsko takmičenje u kite-surfingu. Zbog vetra koji dosta često duva ovde, ova plaža je postala omiljeno mesto za surfere na dasci i sa zmajem. Posle Vasilikija, ovo je druga najpopularnija destinacija za surf na čitavom ostrvu.
Šta je Kitesurfing

Kitesurfing je ekstremni sport na vodi koji kombinuje nekoliko elemenata drugih ekstremnih sportova, kao što su surfing, paraglajding, wakeboarding i snoubording. Ova fuzija navedenih sportova postala je neverovatno popularna početkom ovog veka i svrstava Kitesurfing u najzabavniji i najuzbudljiviji ekstremni sport na vodi.

Kejter upravlja daskom, manjom nego onom za surf. Noge su mu za dasku privezane vezovima. Pogonsku snagu dobija od velikog zmaja, koji liči na onaj koji se koristi za paraglajding. Kejter mora istovremeno da kontroliše kretanje zmaja i svoje kretanje na dasci po moru. To često zna da bude veliki izazov, na koji utiču mnogi faktori, kao što su jačina vetra i talasa.

Nažalost ovo nije bezopasan i lak sport, te zahteva obuku, što znači da pored opreme koja nije toliko jeftina, šansa sami da savladate ovaj sport je izuzetno mala. Ukoliko želite da se oprobate u kitesurfingu preporuka je da se obratite profesionalcima u ovom sportu.
Opise i slike smeštaja u gradu Lefkas (Lefkada) možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 68/100

Parking: Ima ga sasvim dovoljno i lako ga je pronaći.

Autor fotografija i teksta: www.letougrckoj.com


Tags: Agios Ioannis lefkada, Agio Ioannis lefkada, plaža Agios Ioannis, Agios Ioannis plaza, Agios Ioannis plaza lefkada, plaza Agios Ioannis lefkada, Agios Ioannis lefkada beach, Agios Ioannis kite surfing, Agios Ioannis surfing lefkada, Agios Ioannis lefkada surfing, Agios Ioannis Kitesurfing, Kitesurfing Lefkada, lefkada Kitesurfing, surfing na lefkadi, windsurfing lefkada, Plaža Agios Ioannis surfing, Šta je Kitesurfing