Vasiliki plaža Lefkada Vasiliki, Lefkada

Vasiliki plaža na Lefkadi

Znate li koji je glavni utisak sa kojim posetioci mesta Vasiliki na južnoj obali Lefkade, napuštaju, makar do sledećeg leta, ovo interesantno mesto?

Ako je vaš odgovor vetar, verovatno ste u pravu. A, ovaj vetar koji duva u Vasilikiju, gotovo non-stop, stvara jedinstvene uslove za upražnjavanje uzbudljivog sporta zvanog – windsurfing. Plaža Vasiliki je uglavnom šljunkovita sa postepenim ulaskom u vodu, te je prilagođena i za roditelje sa decom, iako naravno u okolini ima mnogo lepših ''porodičnih plaža''.

Jedna od njih je svakako plaža Agiofili (udaljena oko 2 km od Vasilikija). More ovde možda nije tirkizno, ali je veoma čisto i providno, te idealno za ljubitelje ronjenja, a i morski svet je poprilično bogat. Ovo privlačni kako decu, tako i odrasle koji rado biraju baš ovu plažu za svoju omiljenu destinaciju, u blizini Vasilikija.
Plaža Vasiliki je magnet za ljubitelje jedrenja na dasci

Ako ste ljubitelj jedrenja na dasci (windsurfing), bićete oduševljeni Vasilikijem. Ovo je verovatno najpoznatije mesto, i to ne samo u Grčkoj, već i na čitavom Mediteranu, kada je u pitanju ovaj lep adrenalinski sport na vodi.

Vetar ovde stvara fenomenalne uslove za jedrenje, pa surferi iz celog sveta rado vide baš Vasiliki kao svoju odrednicu, odnosno poželjnu destinaciju. Sve potrebno za sufovanje naći ćete u Vasilikiju, bilo da ste profesionalac, zaljubljenik u ovaj sport ili tek početnik.
Plaža Vasiliki je ustvari gradska plaža šarmantnog mesta Vasiliki

A, sada nešto i o samom zalivu. Naime, zaliv dele dve plaže: plaža Vasiliki, locirana na istočnom delu i plaža Ponti, na zapadnom. Iskustva putnika kažu da je prilaz sa zapadne stane mnogo lepši, i da se odavde pruža fantastičan panoramski pogled na more, koji svakako vredi fotografisati za uspomenu.

Inače, Vasiliki je malo, ali lepo i ušuškano letovalište koje ima sve što je potrebno za miran i opušten letnji odmor. Tu je mala luka i šetalište duž kojeg se nalaze taverne i kafići, u hladu mediteranskog drveća, ali i šarenolikog cveća. Iz ovih taverni i kafića uživaćete u divnom pogledu na more, ali i na desetine (možda i stotine) šarenih jedrilica koje kao da lebde nad morem i stvaraju čudesnu sliku ispred vaših očiju.
Koje plaže možete posetiti u blizini plaže Vasiliki

  1. Porto Katsiki
  2. Egremni
  3. Argofili

Vasiliki je naravno i odlična polazna tačka za posetu nekim od najpoznatijih plaža Lefkade. Iz luke kreću trajakti za ostrvo Kefaloniju, kao i za plaže Porto Katsiki, Egremni i Argofili. Istina, do ovih plaža možete i kolima, kroz ''čuvene'' brdske uske puteve nestvarno lepe Lefkade.


Opise i slike smeštaja u Vasilikiju možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 73/100

Parking: Parking je u mestu Vasiliki. Može biti velika gužva.


Autor fotografija i teksta: www.letougrckoj.com


Tags: Vasiliki plaža, Vasiliki plaža Lefkada, plaža Vasiliki, Vasiliki plaža na Lefkadi, Vasiliki plaža slike, Vasiliki plaža opis, Vasiliki plaža utisci, Vasiliki plaža iskustva, Vasiliki plaža informacije, Vasiliki plaža sa decom, Vasiliki plaža deca, Vasiliki plaža za decu, Vasiliki plaža ležaljke, Vasiliki plaža tekst, Vasiliki plaža windsurfing, Vasiliki plaža surf, Vasiliki plaža surfing, Vasiliki plaža surfovanje, Vasiliki plaža jedrenje, Vasiliki plaža jedrenje na dasci, Vasiliki plaža šta videti, Vasiliki plaža šta posetiti, Vasiliki plaža šta obići