Leptokarija mesto Olimpska regija Olimpska regija

Leptokarija letovalište u Olimpskoj regiji

Mesto Leptokarija je mirno letovalište idealno za roditelje sa malom decom ili parove koji žele da provedu romantične trenutke. Ludog noćnog života nema, pa oni koji traže ovaj vid zabave moraju ga naći u nekom drugom mestu. Ovo živopisno letovalište, smešteno je u podnožju čuvene planine Olimp, na samoj obali Egejskog mora. Poznato je po dugoj peščano-šljunkovitoj plaži i kristalno čistoj vodi. Mesto je udaljeno 80km od Soluna , a kroz njega prolazi novi autoput za Atinu.Osnovne karakteristike letovalište Leptokarija

 1. Mirno letovalište idealno za roditelje sa malom decom
 2. Ludog noćnog života nema
 3. Postoji veliki broj prodavnica, kafića, taverni i poslastičarnica, kao i prelep veliki park
 4. Leptokarija je veće mesto pa poseduje i apoteku, lekarske ordinacije, poštu i bankomate
 5. U blizini Leptokarije se nalazi puno atrakcija i prelepih plaža koje možete obići
 6. Gradska plaža je peščano-šljunkovita i veoma je dugačka.

Leptokarija ima veliki broj prodavnica, kafića, taverni i poslastičarnica, a najmlađi gosti mogu uživati u prelepom velikom parku. Osim toga, ovde možete naći i sve drugo što vam može zatrebati na letovanju: apoteku, lekarske ordinacije, poštu, bankomate, itd... U večernjim satima kroz gradić prolaze dva vozića za razgledanje mesta, a glavna ulica je najatraktivnije mesto za laganu večernju šetnju.
Stanovnici Leptokarije su veoma ljubazni i druželjubivi, pa ćete već pri prvom kontaktu osetiti tradicionalno grčko gostoprimstvo. Mnogi turisti se baš zbog ovoga rado vraćaju u Leptokariju jer imaju osećaj da doleze kod dobrih prijatelja ili svojih rođaka.
Šta posetiti u blizini Leptokarije

 1. Prelepa ostrva Skijatos i Skopelos
 2. Dvorac Platamon (7 km)
 3. Tradicionalno selo Stari Pantelejmon (Palios Panteleimonas) (12 km)
 4. Novi manastir svetog Dionisija Olimp planina (13 km)
 5. Dion arheološko nalazište kod Olimpa (18 km)
 6. Stari manastir Svetog Dionisija Olimp planina (28 km)
 7. Planinu Olimp (28 km)

Tu je i veliki broj ponuda za ekskurzije u Solun, planinu Olimp, prelepa ostrva Skijatos, Skopelos i drugo. Dok ste u Leptokariji preporučujemo da obavezno posetite Tradicionalno selo Stari Pantelejmon (Palios Panteleimonas) i Dvorac Platamon. Takođe možete prošetati planinom Olimp. Tu su još i važni arheološki lokaliteti Dion, Vergina i crkva Sv. Petke koja je izgrađena od kamena i nalazi se u dolini Tembi.
Plaže u blizini Leptokarije

Sve o plažama u blizini Leptokarije možete pročitati u OVOM odvojenom tekstu.

U blizini Leptokarije postoji nekoliko lepih plaža među kojima se izdvajaju: Skotina Beach, Castel beach Platamon, Panteleimonas plaža, kao i Platamon plaža.

Gradska plaža Leptokarija je nosilac plave zastave za čistoću mora i sadržaje. Na plaži možete naći kafiće koji nude svoje ležaljke i suncobrane, a potrebno je samo da naručite jedno piće. Plaža je veoma dugačka i široka, tako da prostora za komfor uvek ima. Tuševi su postavljeni na svakih 50 metara, a osim kupanja i sunčanja ovde možete uživati i u sportovima na pesku (naročito odbojci na plaži).

Možda od nekog čujete da je more u Leptokariji prljavo, ali to je potpuna neistina. Naravno, dogodi se nekad da se more malo zamuti u popodnevnim satima od morske trave i peska, ali to je privremeno i svakako ne utiče na čistoću mora.


Opise i slike smeštaja u Leptokariji možete pogledati OVDE.


Tags: Leptokarija, Leptokarija mesto, Leptokarija letovalište, Leptokarija mesto Olimpska regija, Leptokarija Olimpska regija, Mesto Leptokarija, Letovalište Leptokarija, Leptokarija opis, Leptokarija slike, Leptokarija slike mesta, Leptokarija utisci, Leptokarija iskustva, Leptokarija informacije, Leptokarija tekst, Leptokarija komentari, Leptokarija za decu, Leptokarija sa decom, Leptokarija deca, Leptokarija šta videti, Leptokarija šta posetiti, Leptokarija šta posetiti u blizini, Leptokarija izleti, Leptokarija šta obići, Leptokarija prodavnice, Leptorakirja restorani, Leptokarija šetalište, Leptokarija vozić, Leptokarija železnička stanica