Leptokarija plaža Leptokarija, Olimpska regija

Plaža Leptokarija u Olimpskoj regiji

Plaža Leptokarija je u suštini samo deo, odnosno parčence, plaže koja se proteže čak od letovališta Plaka do dvorca Platamon. U ukupnoj dužini od skoro 11 km ovo je jedna mega plaža, koja manje više tokom cele svoje dužine ima iste karakteristike, a to je šljunkovito-peskovita obala, sa šljunkom u plićaku i peskom nešto dalje u vodi.
Da li je more u Leptokariji priljavo sa puno meduza?

Uvreženo je mišljenje da plaže Olimpske regije imaju prljavo more sa mnogo morske trave i meduza. Većina ljudi izbegava letovališta u ovoj regiji upravo zbog toga, ali da li je zaista tako?

Iako se od mnogih može čuti da je more u Leptokariji prljavo, to je potpuna neistina. Naravno, dogodi se nekad da se more malo zamuti u popodnevnim satima od morske trave i peska, ali to je privremeno i svakako ne utiče na čistoću mora. Istina je da morske struje donesu u plićak i nešto morske trave, ali to su sve prirodni procesi i nije reč o prljavštini.

Što se tiče pojave meduza, iskustva meštana, kao i njihovih gostiju su da u nekim sezonama zaista dolazi do najezde meduza, ali to su veoma kratki periodi tokom sezone i ne može se pričati o nekom stalnom prisustvu meduza u Leptokariji.
Na plaži Leptokarija možete iznajmiti ležaljke i uživati u sportovima na vodi

Gradska plaža Leptokarije je krcata “plažnim” sadržajima. Od sportova na vodi, do mnoštvo kafića i restorana koji nude ležaljke i suncobrane na plaži, ovde ćete imati sve što je neophodno za bezbrižno brčkanje u moru. Stoga i ne čudi što je plaža u Leptokariji izuzetno posećena u letnjem periodu i važi za jednu od najpopularnijih u Olimpijskoj (Olimpskoj) regiji uz Paraliju i Olimpik beach.
Iskustva posetilaca plaže u Leptokariji: Najmanja gužva do 10 sati i tokom ručka

Duž plaže se proteže put sa stazom za šetanje, i u toj ulici se nalazi veliki broj taverni i kafića. Ukoliko dolazite automobilom izbegavajte centar letovališta jer parkinga nema ni za lek, već se parkirajte levo ili desno od centra. Naravno, kao i kod drugih „gradskih“ plaža u Olimpijskoj (Olimpskoj) regiji i ovde je najmanja gužva do 10 sati i tokom ručka. U špicu ovde baš vrvi od ljudi, tako da ukoliko niste ljubitelj življe atmosfere dođite na plažu što ranije. Ili jednostavno birajte rubne delove plaže.
Plaža u Leptokariji nije za ljubitelje plićaka

Za razliku od drugih plaža u okruženju, na plaži Leptokarija nema toliko dugačkog plićaka, tako da ukoliko ne volite da tabanate 300 metara da biste mogli da plivate ova vest će Vas zasigurno obradovati. Za kraj evo i jedne male poslastice. Naime, dok se kupate na plaži Leptokarije, moći ćete da uživate u pogledu na vrhove mitske planine Olimp, što ostavlja zaista fantastičan utisak. Zato ne časite časa i pravac na plažu Leptokarija!


Opise i slike smeštaja u Leptokariji možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 73/100

Parking: Lakše ga je pronaći na obodima letovališta

Autor teksta i fotografija: www.letougrckoj.com


Tags: Leptokarija plaza, plaza Leptokarija, Leptokarija plaza slike, Leptokarija plaza opis, Leptokarija plaza iskustva, Leptokarija plaza meduze, Leptokarija plaza trave, Da li je more u Leptokariji priljavo, Leptokarija plaza utisci, Leptokarija lezaljke, Leptokarija sprtovi na vodi, Leptokarija plaža tekst, Leptokarija plaža informacije