Platamon plaža Platamon, Olimpska regija

Platamon plaža u Olimpskoj regiji

Platamon plaža je veoma specifična, i do sada nisam naleteo na nešto slično. Ne govorim o veoma uskoj plaži sa krupnim šljunkom i kamenjem koja se nalazi ispod puta koji ide uz more. Za taj deo ne možemo reći da je nešto posebno atraktivan i interesantan turistima, već je reč o pet polukružnih plaža koje su tanano ušuškane u, ljudskom rukom građene, male uvalice, odnosno marine. Umesto da se tu nalaze brodovi, napravljeno je pet malih peščanih plažica.
Osnovne karakteristike plaže Platamon

  1. Plaža se sastoji iz malih uvalica
  2. More je veoma toplo i mirno
  3. Peščano-šljunkovita plaža
  4. Pogodna za roditelje sa malom decom

Dok se kupate u ovim malim marinicama gde je jedna uvala široka 100 metara, a druga 400 metara, imaćete utisak kao da se nalazite u nekom velikom bazenu. Voda je veoma topla i mirna, i ovde možete baš da kulirate. Takođe nije retko da se u moru pojave meduze, ali to traje kratko, svega nekoliko dana.
Svaka od ovih pet plažica ima svoju podlogu, tako da ćete na jednoj naći fin pesak, na drugoj sitan šljunak, itd... U zavisnosti od afiniteta izabraćete i odgovarajuću plažicu. Naravno, na svakoj od ovih plažica se nalazi i kafić koji nudi ležaljke i suncobrane za potpuni ugođaj, ali vas niko neće sprečiti da pobodete i svoj suncobran i stavite peškir.
Zbog veoma mirne i plitke vode, kao i osećaja da se nalazite u velikom bazenu, već pretpostavljate ko su glavni posetioci gradske plaže Platamon. Naravno, to su roditelji sa malom decom, mada kako dan odmiče ovde se pojavljuju popodnevni kupači željni da dočekaju zalazak sunca baškareći se u mirnom i toplom moru.

Ukoliko se pak opredelite za dugački, a uski deo plaže, sa krupnim kamenjem razmislite da ponesete šunjalice za vodu, jer u moru ima oštrog kamenja, a posebnu pažnju obratite da ne stanete na morskog ježa.


Opise i slike smeštaja u Platamonu možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 70/100

Parking: Besplatan/NIje ga teško pronaći

Autor teksta i fotografija: www.letougrckoj.com


Tags: Platamon plaža, Platamon plaža Olimpska regija, Platamon plaža slike, Platamon plaža opis, Platamon plaža utisci, Platamon plaža iskustva, Platamon plaža komentari, Platamon plaža tekst, Platamon plaža informacije, Platamon plaža deca, Platamon plaža sa decom, Platamon plaža za decu, Platamon plaža parking, Platamon slike plaze, Platamon plaža meduze