Castel beach Platamon Neos Panteleimonas, Olimpijska regija

Castel beach Platamon plaža u Olimpskoj regiji

Castel beach Platamonas se nalazi odmah ispod dvorca Platamon i to je poslednja u nizu plaža koje počinju od letovališta Plaka i čine jednu veliki mega plažu. Mnogi ovi plažu svrstavaju u plažu Panteleimonas, jer ne postoji neka prirodna barijera koja ih razdvaja.

Međutim, ova plaža se od susedne plaže Panteleimonas razlikuje po većem prisustvu šljunka u odnosu na pesak, po položaju koji je odmah ispod okomitog brda na kome se nalazi zamak, kao i po mnogo težem pronalaženju parkinga, pogotovo u špicu sezone.
Osnovne karakteristike plaže Castel beach Platamon

  1. Šljunkovita plaža
  2. Na plaži postoje tuševi, kao i kabina za pesvlačenje
  3. Postoji bar koji nudi ležaljke i suncobrane
  4. Ima prelep pogled na planinu Olimp, kao i dvorac Platamon

Na skroz desnoj strani, kada se gleda ka moru se nalazi restoran sazidan u stilu zamka koji se nalazi iznad njega. Na plaži postoje tuševi, kao i kabina za pesvlačenje, a tu je i bar koji nudi ležaljke i suncobrane. Ukoliko dolazite automobilom, besplatan parking za plažu se nalazi duž puta koji vodi do plaže i gde obično nema niti jednog slobodnog mesta u špicu sezone.
Kao i plaža Panteleimonas i ova plaža ima prelep pogled na planinu Olimp, kao i dvorac Platamon, mada za razliku od nje nema prirodnog hlada. Kako ovde postoji mnogo veći problem sa parkingom, osim u slučaju velike želje da posetite restoran u obliku zamka, ne vidim neku posebnu stvar zbog koje biste trebali da potežete sa plaže Panteleimonas na Castel beach Platamonas.


Opise i slike smeštaja u Neos Panteleimonasu možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 65/100

Parking: Teško ga je pronaći

Autor teksta i fotografija: www.letougrckoj.com


Tags: Castel beach Platamonas, Neos Panteleimonas, Castel beach Platamon, Castel beach Platamon plaža, Castel beach Platamon slike, Castel beach Platamon opis, Castel beach Platamon iskustva, Castel beach Platamon utisci