10 najlepših plaža na Lefkadi Ostrvo Lefkada

10 najlepših plaža na Lefkadi

  1. Plaža Porto Katsiki Lefkada
  2. Egremni plaža Lefkada
  3. Katizma plaža (Kathisma) Lefkada
  4. Milos plaža Lefkada
  5. Agiofili plaža Lefkada
  6. Megali Petra plaža Lefkada
  7. Gialos plaža Lefkada
  8. Mikros Gialos (Poros) plaža Lefkada
  9. Plaža Pefkoulia Lefkada
  10. Agios Nikitas plaža Lefkada

Na Lefkadi se nalaze neke od najlepših plaža, ne samo u Grčkoj, nego i na svetu. Teško je napraviti listu 10 najlepših u tako teškoj konkurenciji. Tako da kojim god redosledom da ih poređamo, svaka od njih je pravi biser prirode. Jedina mana svih plaža na Lefkadi je gužva u špicu sezone, ali šta da radimo to je cena slave.

1. Plaža Porto Katsiki Lefkada

Budimo realni Porto Katsiki je jedna od najlepših plaža na Lefkadi, a svakako i u celoj Grčkoj tako da ne obići je bi bila prava šteta. I stvarno boja mora je tirkizna a sitan beli šljunčić u kombinaciji sa tim deluje nestvarno.
2. Egremni plaža Lefkada

Plaža Egremni – jednostavno neprikosnovena. Ako neku plažu Jonskog mora (ali i šire), možemo da krunišemo za miss, onda je to svakako plaža Egremni. Ona je ta zbog koje turisti rado dolaze, ali se rado i vraćaju na Lefkadu. Ovaj biser Jonskog mora se nalazi na mnogim turističkim prospektima, top listama i vodičima, a naravno ništa manje i na Instagram profilima.
3. Katizma plaža (Kathisma) Lefkada

Plaža Katizma (Kathisma) je locirana nedaleko od letovališta Agios Nikitas (udaljeno oko 3 km), a i prestonica ostrva Lefkas nije daleko pošto je na distanci od svega 15-ak km. Ovo je još jedna u nizu nadaleko poznatih plaža zapadne obale Lefkade, uz Porto Katsiki, Egremni, Milos, i druge.

Ujedno plaža Katizma važi za najurbaniju među njima, pa na njoj između ostalog možete naći nekoliko kafića i taverni, kao i tuševe, toalete, kabine za presvlačenje (u okviru barova), a tu su i tereni za odbojku na pesku.
4. Milos plaža Lefkada

Milos se ubraja u najlepše plaže ostrva Lefkada, uz Katizmu, Egremni, Porto Katsiki, a reklo bi se da izgledom ipak najviše podseća na Katizmu. Okružena je brdom pokrivenim vegetacijom što doprinosi još lepšem utisku kada se plaža gleda s mora. Izolovana je i ušuškana, i uglavnom bez gužvi.

Prirodni ambijent dominira, a na njoj se ipak nalaz i jedna improvizovana kantina (kamp kućica) koja nudi ležaljke i suncobrane, kao i hranu i piće (cene ovde naravno baš i nisu popularne), dok je ostatak plaže slobodan i tu posetici mogu nesmetano postaviti svoj plažni mobilijar.
5. Agiofili plaža Lefkada

Agiofili je relativno mala plaža, na obali su sitni beli kamenčići, tako prijatni oku, a naravno i bosim nogama, pa posetioce ovde čeka kompletno uživanje u ambijentu. Tu su i neizostavne oštre litice koje se nadvijaju nad plažom, što je takođe vrlo karakteristično za dobar broj plaža na Lefkadi.
6. Megali Petra plaža Lefkada

Plaža Megali Petra nalazi se na čuvenoj zapadnoj obali Lefkade, a udaljena je oko 4 km od mesta Kalamitsi, 11 km od Agios Nikitasa, odnosno 10 km od plaže Kathisma. U prevodu sa grčkog Megali Petra znači ''veliko kamenje'', a ime je naravno dobila po ogromnim stenama koje se nalaze na njenoj obali, i koje su njen zaštitni znak.
7. Gialos plaža Lefkada

Plaža Gialos je na distanci od oko 35 km od prestonice ostrva Lefkasa. Do nje se stiže uskim, strmim i krivudavim, ali asfaltiranim putem. Svakako treba biti na oprezu kada se spuštate kolima ka ovoj plaži, jer, ne zaboravite, ipak ste na zapadnoj obali Lefkade. Na samom kraju ovog puta postoji parking. Inače, najbliže mesto plaži Gialos je Athani – udaljeno oko 3,5 km.
8. Mikros Gialos (Poros) plaža Lefkada

Plaža Mikros Gialos nalazi se na jugu ostrva Lefkada, i udaljena je 6,8 km od mesta Sivota, odnosno oko 12 km od Vasilikija. Ova plaža, koja se naziva još i plaža Poros, smeštena je u dubokom zalivu, a zbog prirodnih karakteristika, na njoj retko kad ima vetra ili talasa, pa se toplo preporučuje onima koji vole mirno more, relaksaciju i uživanje, a naravno odlična je i za porodice sa decom.
9. Plaža Pefkoulia Lefkada

Plaža Pefkoulia je pravi dokaz za to. Put do nje je lagan i dobar, a uzput možete stati i na par mesta odakle se pruža fenomenalan pogled na ovu plažu, i to iskoristiti za neku lepu fotografiju. I parking ovde ne predstavlja gotovo nikakav problem. Ako poranite možete se parkirati i na samoj plaži (kod bara), a takođe pored glavnog puta ima sasvim dovoljno prostora gde možete ostaviti svog četvorotočkaša.
10. Agios Nikitas plaža Lefkada

Centralna ulica letovališta Agios Nikitas direktno Vas vodi ka šljunkovitoj plaži (šljunak je izuzetno sitan i lep), a duž nje se nalazi i dobar broj restorana, kafića, taverni, prodavnica suvenira, pekara i svih drugih neophodnih turističkih radnjica.

Na samoj plaži nema prirodnog hlada, pa je najbolje da ga potražite u obližnjim tavernama i restoranima. Ulaz u vodu je blag i postepen, što ovu plažu čini idelanom za decu, ali i za one koji slabije plivaju. Takođe, ukoliko stazom krenete desno od glavne gradske plaže pronaći ćete nekoliko izuzetno lepih malih plažica sa prelepom bojom vode.
Opise i slike smeštaja na Lefkadi možete pogledati OVDE.


Tags: 10 najlepših plaža na Lefkadi, plaže Lefkada, Plaže na Lefkadi, Lefkada plaže, najlepše plaže na lefkadi, lefkada najlepše plaže, lefkada spisak plaža, spisak plaža lefkada, sve plaže na lefkadi, lefkada sve plaže, lefkada plaže slike, lefkada plaže opisi, lefkada plaže iskustva, lefkada plaže utisci