Mikros Gialos (Poros) plaža Lefkada Ostrvo Lefkada

Mikros Gialos (Poros) plaža na Lefkadi

Plaža Mikros Gialos nalazi se na jugu ostrva Lefkada, i udaljena je 6,8 km od mesta Sivota, odnosno oko 12 km od Vasilikija. Ova plaža, koja se naziva još i plaža Poros, smeštena je u dubokom zalivu, a zbog prirodnih karakteristika, na njoj retko kad ima vetra ili talasa, pa se toplo preporučuje onima koji vole mirno more, relaksaciju i uživanje, a naravno odlična je i za porodice sa decom.
Osnovne karakteristike plaže Mikros Gialos

  1. Krupan šljunak na plaži
  2. Plaža je odlična za porodice sa decom
  3. Retko kada ima vetra ili talasa
  4. Dubina mora se postepeno povećava
  5. Veoma mala plaža (220 metara)
  6. Preporuka da se nose sandale za vodu
  7. Postoje taverne i barovi koji iznajmljuju ležaljke i suncobrane

Dubina mora se postepeno povećava, međutim plićak nije naročito dugačak. Uz ovu informaciju, iskustva putnika još i kažu da je preporuka da se nose sandale za vodu ili neka druga obuća, radi lakšeg i jednostavijeg ulaska i izlaska iz mora.

Kao i kod dobrog broja plaža na Lefkadi, tako i do ove plaže nije baš najjednostavnije doći. Udaljena je oko 4 km od magistrale, a iako je put do nje dobar, kao što možete pretpostaviti prilično je krivudav, pa se kod vozača preporučuje oprez.
Na samoj plaži posetioce čeka lep šljunak sa još lepšim belim kamenčićima koji dodatno stvaraju estetski ugođaj za oko, kojem doprinose još i okolna brda obrasla šumom. Voda mora je čista i besprekorna, a nagrada ''Plava zastavica'' je tu kao dokaz za to.

Plaža Mikros Gialos je organizovana, jer ima nekoiliko sadržaja u vidu taverni i barova, a na njoj možete iznajmiti ležaljke i suncobrane, ali i ne morate, pošto ima sasvim dovoljno mesta ako ste poneli sve što vam treba sa sobom, za jedan miran i opušten dan na moru.
Preporuka je da se na Mikros Gialos porani kako bi se izbegla gužva

Još jedna važna informacija za sve koji ovu plažu posećuju tokom špica sezone, bilo bi bolje da se ovde stacionirate što ranije jer zna da se napravi veća gužva kako dan odmiče, a i u ranijim časovima lakše se nalazi parking mesto, na parkingu koji postoji u njenoj blizini ima veoma mali broj mesta.


Opise i slike smeštaja na Lefkadi možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 76/100

Parking: Broj parking mesta je izuzetno mali, tako da je teško pronaći ga. Preporuka je da se iz tog razloga porani na plažu.

Autor teksta i fotografija: www.letougrckoj.com


Tags: Mikros Gialos, Mikros Gialos plaža, Mikros Gialos plaža Lefkada, Mikros Gialos Lefkada, Mikros Gialos beach Lefkada, Mikros Gialos beach, Mikros Gialos Poros Lefkada, Mikros Gialos parking, Poros plaža Lefkada, Mikros Gialos za decu, Mikros Gialos deca, Mikros Gialos sa decom, Mikros Gialos Lefkada deca, Mikros Gialos Lefkada za decu, Mikros Gialos slike, Mikros Gialos utisci, Mikros Gialos iskustva, Mikros Gialos opis, Mikros Gialos komentari, Mikros Gialos tekst, Mikros Gialos mapa, Mikros Gialos slike plaže, Mikros Gialos plaža slike, Poros plaža