Agios Nikitas plaža Lefkada Agios Nikitas, Lefkada

Plaža Agios Nikitas na Lefkadi

Centralna ulica letovališta Agios Nikitas direktno Vas vodi ka šljunkovitoj plaži (šljunak je izuzetno sitan i lep), a duž nje se nalazi i dobar broj restorana, kafića, taverni, prodavnica suvenira, pekara i svih drugih neophodnih turističkih radnjica.
Na samoj plaži nema prirodnog hlada, pa je najbolje da ga potražite u obližnjim tavernama i restoranima. Ulaz u vodu je blag i postepen, što ovu plažu čini idelanom za decu, ali i za one koji slabije plivaju. Takođe, ukoliko stazom krenete desno od glavne gradske plaže pronaći ćete nekoliko izuzetno lepih malih plažica sa prelepom bojom vode. Do tih plaža vam neće biti potrebno previše hodanja, jer su zaista blizu. One su savršene za one koje vole romantiku, ali i za one koji žele da se osame na plaži, jer ovde gotovo nikada nema gužvi. Zalazak sunca je ovde čudesan.
Kako automobilom stići do plaže Agias Nikitas

Problem sa parkingom je najveći nedostatak plaže letovališta Agios Nikitas, ali da li postoji rešenje?

Ulazak kolima u samo letovalište Agios Nikitas nije dozvoljeno većim delom dana, tako da ukoliko se odlučite da plažu Agios nikitas posetite automobilom, najbolje mesto za parking je na samoj magistrali sa leve i desne strane od ulaska u grad. Tu je grad obeležio zvanična mesta za parkiranje (na samoj magistrali), ali kako je u špicu letnje sezone ovde velika gužva, može se desiti da prvo slobodno mesto za parkiranje nađete na 1 km od ulaska u letovalište.

Zato je bolje poći malo ranije kako ne biste imali problema sa pronalaskom parkinga. Gužve najčešće nastaju ne samo zbog posetilaca i gostiju letovališta Agios Nikitas, već i zbog toga što je to polazna tačka za obilazak veoma popularne i lepe plaže Milos.
Do plaže se jednostavno može stići i autobusom, a autobuska stanica je na samom ulazu u letovalište, odakle će Vam trebati oko 300 metara pešice do plaže.

Kako stići sa plaže Agios Nikitas na plažu Milos?

Koji su načini da se stigne sa plaže Agios Nikitas na plažu Milos?

Postoje dva načina:

  1. Prvi je taksi brodićem koji kreće direktno sa plaže Agios Nikitas (cena je pristupačna).
  2. Druga opcija je da preko brda stazicom koja kreće iz centra Agios Nikitasa do plaže Milos. Trebaće Vam oko 20-ak minuta šetnje po uskoj i negde strmoj stazi, naravno zavisi i od toga u kakvoj ste kondiciji. Ali, svakako ovo kraće putešestvije će se isplatiti zbog prirodnih lepota koje vas čekaju na plaži Milos. Na plaži Milos postoje ležaljke sa suncobranima koje možete zakupiti, kao i mini bar, ali su cene paprene tako da se preporučuje da se ponese hrana, piće, plažni mobilijar i sve drugo što vam je neophodno.


Opise i slike smeštaja u Agios Nikitasu možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 79/100

Parking: Na glavnoj magistrali, moži biti velika gužva tako da se pripremite na šetnju i imajte strpljenja.

Autor fotografija i teksta: www.letougrckoj.com


Tags: plaža agios nikitas, plaza agios nikitas, agios nikitas plaza, plaža agios nikitas na lefkadi, lefkada plaze za decu, lefkada plaze, Kako stići sa plaže Agios Nikitas na plažu Milos?, kako stići na plažu milos, brodić sa agios nikitasa, Agios Nikitas plaža opis, Agios Nikitas plaža slike, Agios Nikitas plaža utisci, Agios Nikitas plaža iskustva, Agios Nikitas plaža parking, Agios Nikitas plaža brodić, Agios Nikitas plaža taksi brod, Agios Nikitas plaža komentari, Agios Nikitas plaža tekst