Plaže u blizini Paralije Olimpska regija

Plaže u blizini Paralije

  1. Olimpik Bič (Olympic Beach) plaža (4 km)
  2. Pydna plaža Makrigialos (15 km)
  3. Makrigialos plaža (18 km)
  4. Variko Beach Olimpska regija (22 km)
  5. Gritsa Beach Olimpska regija (24 km)
  6. Plaka plaža Leptokarija (30 km)
  7. Mylos (Molos) beach Leptokarija (31 km)

Nažalost u radijusu od 30 kilometara od Paralije ne postoji plaža koja bi se drastičnije razlokovala od plaže u samom letovališu. Skoro sve plaže su peščane, široke i u ravnici. Jedino se izdvajaju plaže Plaka, koja je šljkunkovito-kamena i ne toliko atraktivna i kvalitetna, kao i plaža Pydna, koja se zapravo jedina razlikuje od preostalih po konfiguraciji terena.

1. Olimpik Bič (Olympic Beach) plaža - Nalazi se na 4 kilometra od Paralije

Plaža omalenog letovališta Olimpik beach (Olympiaki Akti) je istovetna kao i plaža letovališta Paralija, naravno uz nekoliko manjih razlika. Plaža Olimpik beach je peščana sa plitkom i toplom vodom, na kojoj za razliku od Paralije nije prevelika gužva. Ovo je osnovna razlika između Paralije i Olimpik beacha, a to se da zaključiti i po tome što je letovalište Olimpik beach bar tri puta manje od Paralije.
2. Pydna plaža Makrigialos - Nalazi se na 15 kilometara od Paralije

Pydna je mala i skrivena peščana plaža sa izuzetno plitkom vodom, koja pogoduje roditeljima sa malom decom. Iako na ovu plažu ne dolazi puno kupača, čak i njihov mali broj može lako da zamuti vodu, pa umesto lepe svetlo plave nijanse, dobijemo braon boju. A, uz to, kao i kod svake plitke plaže sa toplom vodom, dešava se, s vremena na vreme, pojava malih meduza.
3. Makrigialos plaža - Nalazi se na 18 kilometara od Paralije

Plaža Makrigialos je prilično dugačka peščano-šljunkovita plaža istoimenog letovališta. Zapravo, plaža se nalazi u rupi, odnosno 2 metra je visinska razlika između nje i letovališta, kao i njegovog šetališta. To dalje implicira da se do plaže sa glavnog šetališta spuštate stepeništem.
4. Variko Beach Olimpska regija - Nalazi se na 22 kilometara od Paralije

Plaža Variko (Variko Beach) je jedna od dve plaže letovališta Limani Litochorou. Za razliku od susedne Gritsa plaže, koj je veoma široka, posećena i šljunkovita, plaža Variko je peščana, slabije posećena i ne toliko široka plaža.
5. Gritsa Beach Olimpska regija - Nalazi se na 24 kilometara od Paralije

Plaža Gritsa je najšira plaža koju sam ja video u Grčkoj, a video sam ih veliki broj. Prosto čovek ne zna da li se nalazi u kamenoj pustinji ili na plaži. U slučaju nužde, lagano bi mogla da se koristi i kao pista za avione manje i srednje veličine.
6. Plaka plaža Leptokarija - Nalazi se na 30 kilometara od Paralije

Plaka plaža je za drugi vid turizma od onog na koji smo navikli, plaža na kojoj se ne gleda da li je more više ili manje plavo, da li ima ili nema algi i trava, da li je šljunak, pesak ili kamenje u vodi. Ovo je mesto gde se ne prave selfiji, ne gleda na sat, već isključivo uživa u trenutku i mogućnosti da se bude pored mora i dopusti svim čulima da uživaju.
7. Mylos (Molos) beach Leptokarija - Nalazi se na 31 kilometara od Paralije

Mylos (Molos) beach (Aka Lemon beach) je peskovito-šljunkovita plaža, sa sitnim šljunkom u vodi. Naravno i na ovoj plaži more je plitko, kao i na većini u Olimpskoj regiji. Na samoj plaži postoje kabine za presvlačenje, kao i tuš. Tu su i ranije pomenute taverne koje nude ležaljke i suncobrane.
Opise i slike smeštaja u Paraliji možete pogledati OVDE.


Tags: Plaže u blizini Paralije, Paralija plaže u blizini, Paralija plaže, Paralija obliznje plaze, Paralija najlepše plaže u blizini, plaže u blizini Paralije, plaže blizu Paralije, Paralija plaže blizu, Plaže kod Paralije, Plaže u okolini Paralije, Paralija plaže okolo, Paralija plaže u okolini, Paralija plaže iskustva, Paralija plaže slike, Paralija plaže opis, Paralija plaže utisci, Paralija spisak plaža u blizini, spisak plaža u blizini Paralije