Mylos (Molos) beach Leptokarija Plaka Litohoro, Olimpijska regija

Mylos (Molos) beach kod Leptokarije u Olimpskoj regiji

Mylos (Molos) beach (Aka Lemon beach) je peskovito-šljunkovita plaža, sa sitnim šljunkom u vodi. Naravno i na ovoj plaži more je plitko, kao i na većini u Olimpskoj regiji. Na samoj plaži postoje kabine za presvlačenje, kao i tuš. Tu su i ranije pomenute taverne koje nude ležaljke i suncobrane.
Mylos (Molos) beach, poznatija još i kao Lemon beach je ustvari desni deo plaže letovališta Plaka. Kako je levi deo plaže Plaka u potpunosti neatraktivan u smislu modernog turizma, većina turista koji posete letovalište Plaku ide na desni deo plaže, odnosno Mylos (Molos) beach (aka Lemon beach). Kako nema zvanično ime, plaža je dobila ime po barovima koji se nalaze na njoj, pa jedino iz tog razloga postoje ova dva imena.


Plaže u blizini plaže Mylos (Molos)

  1. Plaža letovališta Leptokarije
  2. Plaže letovališta Skotina
  3. Plaža Panteleimonas
  4. Plaža Castle beach Platamon

Inače interesantno je napomenuti da ova plaža neprekidno traje sve do Castle beach Platamona, odnosno sve do podnožja dvorca Platamon. Tako da postoji sličnost svih plaža koje se nalaze usput, kao što su plaža letovališta Leptokarije, plaže letovališta Skotina, plaže Panteleimonas i gore pomenute Castle beach Platamon.
Ovo je plaža idealna za one koji vole da se rekreiraju uz more. Ukoliko trčite ili šetate duž plaže, nakon 4 km stići ćete do Leptokarije, a još 6 km vam je potrebno da stignete do zamka Platemonas. Ukoliko na plažu Lemon beach (Aka Molos beach) dolazite automobilom, a ne peške, parking je besplatan i ima ga sasvim dovoljno, međutim nije obeležen, pa se parkira kako ko stigne.


Opise i slike smeštaja u Leptokariji možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 66/100

Parking: Besplatan/Ima ga sasvim dovoljno

Autor teksta i fotografija: www.letougrckoj.com


Tags: Lemon beach, Molos beach, Mylos beach Leptokarija, Mylos Leptokarija, Molos beach Leptokarija, Molos Leptokarija, Mylos plaža Leptokarija, Mylos plaža, Mylos plaža slike, Mylos plaža opis, Mylos plaža informacije, Mylos plaža utisci, Mylos plaža iskustva, Mylos plaža tekst, Mylos plaža sa decom, Mylos plaža za decu, Mylos plaža deca, Mylos plaže u blizini, Mylos beach plaže u blizini, Molos plaže u blizini, Molos beach plaže u blizini