Makrigialos plaža Makrigialos, Olimpska regija

Gradska plaža Makrigialos u Olimpskoj regiji

Plaža Makrigialos je prilično dugačka peščano-šljunkovita plaža istoimenog letovališta. Zapravo, plaža se nalazi u rupi, odnosno 2 metra je visinska razlika između nje i letovališta, kao i njegovog šetališta. To dalje implicira da se do plaže sa glavnog šetališta spuštate stepeništem.

Da vam kažem, nije baš prijatan osećaj da dok ležite na plaži iznad vas prolaze automobili. Ipak, srećna okolnost je da ulica koja prolazi celom dužinom plaže i na kojoj se nalazi mnoštvo taverni i kafića, nije naročito prometna.




Ako slučajno zalutate u maleni gradić na Egejskom moru, Makrigialos, nedaleko od Soluna i imate želju da se brčnete, moj savet je da produžite do plaže Pydna koja je udaljena samo 4 km od njega. Naravno, ukoliko Vas mrzi da idete još 4 km ka jugu, onda dobrodošli na gradsku plažu Makrigialos.




Osnovne karakteristike plaže Makrigialos

  1. Peščana plaža
  2. Na plaži postoje suncobrani, ležaljke, kao i tuš i kabina za presvlačenje
  3. Ulazak u more je plitak
  4. U moru se nalazi sitan šljunak
  5. Možete se parkirati u glavnoj ulici koja ide uz plažu

Plaža Makrigialos nije preterano atraktivna, ali ima sve što treba da ima jedna plaža. Dakle tu su suncobrani i ležaljke, kao i tuš i kabina za presvlačenje. Ulazak u more je plitak, a u vodi se nalazi sitan šljunak. Ukoliko na plažu Makrigialos dolazite kolima možete se parkirati u gore pomenutoj glavnoj ulici, a mesta ima sasvim dovoljno. Na ovu plažu dolazi uglavnom lokalno stanovništvo, a broj turista je minimalan.




Ukoliko idete iz Atine ka severu, odnosno Solunu, Makrigialos je poslednje mesto do Soluna koje ima iole OK plažu za kupanje, tako da ukoliko su Vam izmakle ranije plaže, ovo je poslednje mesto gde se možete brčnuti pre Soluna.


Opise i slike smeštaja u Olimpskoj regiji možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 40/100

Parking: Na putu uz plažu.

Autor teksta i fotografija: www.letougrckoj.com


Tags: Plaža Makrigialos, Makrigialos plaža, Makrigialos plaža Olimpska regija, Makrigialos plaža Solun, Makrigialos plaža slike, Makrigialos plaža opis, Makrigialos plaža informacije, Makrigialos plaža tekst, Makrigialos plaža utisci, Makrigialos plaža iskustva, Makrigialos plaža parking, Makrigialos plaža deca, Makrigialos plaža sa decom, Makrigialos plaža za decu, Makrigialos plaža mapa