Pydna plaža Makrigialos Makrigialos, Olimpska regija

Plaža Pydna u blizini Makrigialosa u Olimpskoj regiji

Sigurno znate onu Vukovu, “Lako je plitku vodu zamutiti i budalu naljutiti.” Ne ulazeći u drugi deo poslovice, za prvi možemo sa sigurnošću da tvrdimo da je tačan, a to u praksi možemo videti na primeru plaže Pydna.

Naime Pydna je mala i skrivena peščana plaža sa izuzetno plitkom vodom, koja pogoduje roditeljima sa malom decom. Iako na ovu plažu ne dolazi puno kupača, čak i njihov mali broj može lako da zamuti vodu, pa umesto lepe svetlo plave nijanse, dobijemo braon boju. A, uz to, kao i kod svake plitke plaže sa toplom vodom, dešava se, s vremena na vreme, pojava malih meduza.
Do plaže nije baš jednostavno stići. Ukoliko dolazite sa auto puta isključite se kod mesta Makrigialos i odatle Vam treba još oko 4 km do plaže Pydna. Do plaže vodi slepa uličica koja se istovremeno koristi i kao parking.


Osnovne karakteristike plaže Pydna

  1. Peščana plaža
  2. Plaža poseduje i tuš kabinu, kao i kabinu za presvlačenje
  3. Postoji prirodan hlad
  4. Na plaži postoji taverna koja nudi suncobrane i ležaljke

Plaža Pydna poseduje i tuš kabinu, kao i kabinu za presvlačenje, a ukoliko dođete ranije, možete zauzeti i mesta u prirodnom hladu. Na samoj plaži nalazi se taverna koja nudi suncobrane i ležaljke, a tu je i kantina u kojoj se možete snabdeti osnovnim potrebštinama. Naravno, ovo važi u letnjoj sezoni, a čim se kiše sliju u cvetove agava i letu je kraj, taverna i kantina prestaju sa radom.
Najvažniju stvar smo ostavili za kraj, a to je da se sa leve strane plaže (kada se gleda ka moru) nalazi jedna velika stena, gde se na vrhu stene nalazi važno arheološko nalazište, a to je Antički grad Pydna, nekada najvažniji grad oblasti Pieria do XIV veka. Sa mesta na kome se nekada nalazio grad Pydna, odnosno sa stene, pruža prelep pogled na plažu, kao i na Solunski zaliv, i deo jedna deo Halkidikija.


Opise i slike smeštaja u Olimpskoj regiji možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 60/100

Parking: Besplatan

Autor teksta i fotografija: www.letougrckoj.com


Tags: Plaža Pydna, Pydna plaža, Pydna plaža Makrigialos, Pydna plaža Solun, Pydna plaža Olimpska regija, Pydna plaža slike, Pydna plaža opis, Pydna plaža utisci, Pydna plaža iskustva, Pydna plaža tekst, Pydna plaža informacije, Pydna plaža parking, Pydna plaža deca, Pydna plaža sa decom, Pydna plaža za decu, Pydna plaža mapa, Pydna plaža komentari