Gritsa Beach Olimpska regija Limani Litochorou, Olimpijska regija

Gritsa Beach u Olimpskoj regiji

Plaža Gritsa je najšira plaža koju sam ja video u Grčkoj, a video sam ih veliki broj. Prosto čovek ne zna da li se nalazi u kamenoj pustinji ili na plaži. U slučaju nužde, lagano bi mogla da se koristi i kao pista za avione manje i srednje veličine.

Zvanično, ovo je jedna od plaža letovališta Limani Litochorou, naravno pored plaže Variko, a takođe je jedna od ređih plaža Olimpske regije koja je šljunkovita, što je takođe čini jedinstvenom.
Osnovne karakteristike plaže Gritsa

  1. Šljunkovita plaža
  2. Veoma široka
  3. Dugačak plićak
  4. Postoje tuš i kabina za presvlačenje
  5. Postoje tereni za odbojku na pesku, kao i fudbal
  6. Veliki parking

Zbog svoje enormne širine i dužine, ovde čak i kada je najveća gužva izgleda da je plaža praznjikava, a koncentracija ljudi može se primetiti jedino u tavernama i restoranima koji nude ležaljke i suncobrane na plaži.

Dugačak plićak koji je zaštitni znak skoro cele Olimpijske regije nije zaobišao ni plažu Gritsa, pa nakon određenog vremena šetnje po moru naići ćete na deo gde se završava šljunak i počinje fini pesak. Plitko i prozirno more, veliko prostranstvo, manja gužva, lak pristup plaži i postojanje restorana i kafića, privlači na Gritsu veliki broj roditelja sa malom decom.
Plaža Gritsa je odlično organizovana, tako da pored tuša i kabina za presvlačenje tu su i tereni za odbojku na pesku, kao i fudbal. Što se tiče parkiranja, pored toliko praznog, da ne kažem brisanog prostora, automobil možete parkirati bilo gde. Čak i kada bi porodično šleperima dolazili na letovanje bilo bi mesta za parkiranje.
Ukoliko ste, kao i autor ovih redova, ljubitelj malih, izolovanijih i ne toliko posećenih i uređenih plaža, ova zasigurno neće ostaviti neki utisak na Vas. Međutim, ukoliko volite velike i dobro organizovane plaže ovo će biti pun pogodak.

Jedina mala zamerka ovoj plaži, koju svi njeni posetioci navode, je ta što je plaža šljunkovita, a ne peščana. Valjda su naviknuti na pesak, jer je većina okolnih plaža uglavnom peščana. Naravno, i za to postoji rešenje, a to je da pređete na susednu plažu Variko koja je peščana.


Opise i slike smeštaja u Olimpskoj regiji možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 68/100

Parking: Besplatan/Ima ga sasvim dovoljno

Autor teksta i fotografija: www.letougrckoj.com


Tags: Plaža Gritsa, Gritsa Beach, Gritsa Beach Olimpska regija, Gritsa plaža, Gritsa Beach slike, Gritsa Beach opis, Gritsa Beach utisci, Gritsa Beach iskustva, Gritsa Beach komentari, Gritsa Beach tekst, Gritsa Beach informacije, Gritsa slike plaze, Gritsa Beach mapa, Gritsa Beach parking, Gritsa Beach deca, Gritsa Beach za decu, Gritsa Beach sa decom