Variko Beach Olimpska regija Limani Litochorou, Olimpijska regija

Variko Beach u blizini Olimpik biča u Olimpskoj regiji

Plaža Variko (Variko Beach) je jedna od dve plaže letovališta Limani Litochorou. Za razliku od susedne Gritsa plaže, koj je veoma široka, posećena i šljunkovita, plaža Variko je peščana, slabije posećena i ne toliko široka plaža.

Čini se da kada je reč o brizi uloženoj u organizaciju i uređenje letovališta, najveći deo resursa otišao plaži Gritsa, dok je Variko plaža nekako ostavljena sama sebi na staranje. To se najviše vidi u čistoći same plaže, kao i sadržajima koje nudi, odnosno bolje reči ne nudi.
Osnovne karakteristike plaže Variko

  1. Postoji taverna koji nudi ležaljke i suncobrane
  2. Postoji teren za odbojku
  3. Prostran besplatan parking
  4. Peščana plaža
  5. More plitko
  6. Super plaža ukoliko volite da se osamite i uživate u miru i tišini

Ukoliko želite više uređenosti i sadržaja, birajte desni deo plaže (kada se gleda ka moru), jer se tu nalazi taverna koji nudi ležaljke i suncobrane na plaži, kao i teren za odbojku. Naravno tu je i prostran besplatan parking. Kako idete ka levoj strani, naići ćete na kampere, i tamo je plaža slabije održavana. Kao i kod svake druge plaže u okruženju i ovde je more plitko, tako da će Vam trebati lagana šetnja da stignete do dubine.
Ukoliko Vam dosadi pesak uvek možete otići na obližnju plažu Gritsa, koja za podlogu ima sitan šljunak. Plaža Variko je super ukoliko volite da se osamite i uživate u miru i tišini, a moderni plažni sadržaji Vam nisu toliko bitni. Kako je oblast iza plaže u potpunosti nenaseljena ovde komotno možete i odspavati, a kako je najbolje, pa naravno uz zvuke talasa.


Opise i slike smeštaja u Olimpskoj regiji možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 62/100

Parking: Besplatan/Ima ga sasvim dovoljno

Autor teksta i fotografija: www.letougrckoj.com


Tags: Variko Beach, Plaža Variko, Variko Beach Olimpska regija, Variko plaža, Variko plaža Olimpska regija, Variko Beach Leptokarija, Variko Beach Olimpik bič, Variko Beach slike, Variko Beach opis, Variko Beach utisci, Variko Beach iskustva, Variko Beach tekst, Variko Beach informacije, Variko Beach komentari, Variko Beach parking, Variko Beach deca