Olimpik Bič (Olympic Beach) mesto Olimpska regija

Olimpik Bič (Olympic Beach) mesto

Olimpik bič (Olympic Beach) je letovalište u podnožju mitske planine Olimp, takozvana plaža bogova, koje se nalazi na samo 3 kilometara od Paralije sa kojom deli svoju dugačku i široku peščanu plažu. Ovde ima puno parkova sa toboganima i ljuljaškama što svakako pogoduje porodicama sa decom. Ovo je tiho mesto, savršeno za miran odmor u porodičnoj atmosferi.
Osnovne karakteristike letovališta Olimpik Bič (Olympic Beach)

 1. Olimpik Bič je pre svega porodično letovalište
 2. Mirno mesto (ukoliko ste ljubitelj noćnog provoda na samo 2 km se nalazi Paralija)
 3. Mesto ima veoma široku peščanu plažu
 4. Pokraj plaže se nalaze restorani, kafići i barovi
 5. U samom gradiću postoji veliki broj turističkih radnji

Olimpik Beach ima sve što Vam je potrebno za lep i opušten odmor, tu je izuzetno lepa i čista plaža pokraj koje se nalaze restorani, kafići i barovi u kojima možete iznajmiti suncobran i ležaljku i popiti omiljen osvežavajući napitak. Na pesku možete igrati odbojku na plaži ili neki drugi sport.
More je čisto, toplo i plitko nekoliko desetina metara u dalj, dno je prekriveno peskom, ali se ipak treba paziti morskih ježeva koji vole da ''stanuju'' ovde. Prisustvo ježeva je još jedan dokaz o čistoći mora.

U samom gradiću postoji veliki broj turističkih radnji koje su Vam potrebne za ugodan boravak, pa je tu veliki broj prodavnica, pekara, suvenirnica, itd. Ukoliko ste ljubitelj noćnih provoda, obavezno posetite Paraliju, do koje možete stići autobusom ili polučasovnim hodom lepim šetalištem osvetljenim svetiljkama i mesečinom.
Šta posetiti u blizini Olimpik Biča

 1. Tradicionalno selo Stari Pantelejmon (Palios Panteleimonas)
 2. Olimp planinu
 3. Dvorac Platamon
 4. Novi manastir svetog Dionisija Olimp planina
 5. Stari manastir Svetog Dionisija Olimp planina
 6. Grad Katerini
 7. Močvaru Nei Pori

Ukoliko ste romantik, predlažemo Vam da obiđete Tradicionalno selo Stari Pantelejmon (Palios Panteleimonas) koji se nalazi na obroncima prelepe mitske planine Olimp u kome se nalazi ogroman broj prelepih malih restorana. Pogled na celu regiju je neprocenjiv, tako da Vam ovo može biti lepo iskustvo.
Olimpska regija je čuvena turistička oblast, idealna za odmor i opuštanje. Ona ima jednu jedinstvenu prednost, jer je smeštena gotovo blizu svih interesantnih znamenitosti. Dok ste u Olimpic beach-u obavezno posetite i sledeća mesta:

Grad Katerini se nalazi na raskršću, u centralnom delu kontinentalne Grčke, pa odavde možete organizovati manje ekskurzije u trajanju od nekoliko časova, ali i dnevne ili duže ekskurzije izvan ovog okruga po nekoliko dana.

Okrug Pieria nudi posetiocima veliki dijapazon destinacija. Ovakve ekskurzije organizuju lokalne turističke agencije, a takođe, možete se i sami organizovati, koristeći sredstva javnog prevoza, lokalne taksije, iznajmljena ili vaša vozila. Na ovim ekskurzijama posetilac ima mogućnost da upozna veliki broj znamenitosti, istorijske spomenike i naselja u okviru okruga: U severnoj Pieriji možete posetiti mnoge prelepe plaže, arheološka nalazišta i močvaru Aliki, kao i mnoga živopisna i slikovita sela. U južnom delu nalaze se takođe, mnoge plaže, Dvorac Platamon, kao i močvara Nei Pori.
Plaže u blizini Olimpik Biča (Olympic Beach-a)

Sve o plažama u blizini Olimpik Biča (Olympic Beach-a) možete pročitati u OVOM odvojenom tekstu.

Priroda nije bila velikodušna što se tiče primorja Olimpske regije. Kao da je rekla, dala sam Vam planinu Olimp i šta biste hteli više. Tako da ne postoji raznolikost plaža, tj. manje više sve su na isti kalup. To je idealna situacija za one koji ne vole da menjaju plažu svaki čas. U ovom slučaju biće zaista i u pravu, jer gde god da odete imaćete manje više isti ugođaj.


Opise i slike smeštaja u Olimpik beach-u možete pogledati OVDE.


Tags: Olimpik Bič, Olimpik Bič mesto, Olympic Beach, Olympic Beach mesto, Olimpik Bič slike, Olimpik Bič slike mesta, Olimpik Bič mesto slike, Olimpik Bič opis, Olimpik Bič utisci, Olimpik Bič iskustva, Olimpik Bič informacije, Olimpik Bič tekst, Olimpik Bič komentari, Olympic Beach slike, Olympic Beach utisci, Olympic Beach iskustva, Olympic Beach opis, Olympic Beach tekst, Olympic Beach informacije, Olympic Beach mapa, Olimpik Bič izleti, Olimpik Bič noćni život, Olimpik Bič prodavnice, Olimpik Bič šta videti, Olimpik Bič šta obići, Olimpik Bič šta posetiti, Olimpik Bič šta posetiti u blizini