Nei Pori nudistička plaža Nei Pori, Olimpska regija

Nudistička plaža u Nei Poriju

“Pobegli ste od svatova, maltretiranja, glupih običaja i još glupljeg morala. Prvi put ste sami i slobodni. Pokušavate da zaboravite sve što Vas podseća na prethodni život i skidate se, sa gađenjem odbacujete građanski oklop. Ležete na plažu goli i smejete se. Prvi put ste slobodni.“ Svi se dobro sećamo čuvene replike legendarnog Bore Todorovića iz kultnog filma „Maratonci trče počasan krug“. I stvarno je tako, na nudističku plažu Nei Pori se dolazi upravo iz razloga da čovak bude maksimalno opušten uživajući u predivnom prirodnom ambijentu.

Nudistička plaža Nei Pori se nalazi između samog letovališta Nei Pori i slabo naseljenog mestašca Kastri, koje je još uvek u povoju. Puteva iza plaže nema, već se tu nalazi samo jezero, tako da je ovo idealno mesto za uživanje u miru i tišini, uz kreketanje žaba. Sama plaža je peščana, sa plitkim morem i prozirnom vodom.
Kako u čitavoj Olimpijskoj regiji nema uvala i malih skrivenih plaža, već su sve plaže dugačke i široke, malo je i mesta gde se kupači koji preferiraju nudizam mogu osamiti i izolovati. Prava prilika se pružila baš tamo gde se završava gradska plaža Nei Porija (skroz desna strana kada se gleda ka moru), kao i samo letovalište, i gde počinje šikara i prelepa peščana plaža.
Nadam se da ovde niko ne očekuje neke luks sadržaje na plaži, kao što su barovi i ležaljke sa suncobranima. Toga ovde prosto nema, ovde ste samo Vi, sunce, pesak i more, a iza Vas samo paprati, travke i šaš.
Naravno, treba spomenuti i malo jezerce sa bezbroj žaba i rakova, kao i mnoštvom vrsta ptica. Dakle, sve je ovde naturalno, te stoga su ispunjeni svi uslovi da pustite tranzistor i uživate u omiljenoj muzici i prekrasnom ambijentu koji Vas okružuje.
Ne znam iz kog razloga se nudistima ne pruža mogućnost da imaju komfor bar u smislu jednostavnog prilaska plaži, ili barem normalnog parkinga. Naprosto to je retkost, a i sami nudisti su navikli da do plaže obično moraju dugo da pešače, provlače se kroz razne prašume itd..

Takav je slučaj i sa ovom plažom, pa ukoliko planirate da na nju dođete automobilom imate dve opcije. Prva je da parkirate na krajnjoj desnoj strani Nei Porija i onda pešice plažom da dođete do željenog odredišta. Druga je da auto poterate po truckavici (videćete već put na Google mapi) i parkirate ga odmah pokraj jezera. Ovako ćete manje da pešačite, a auto će Vam biti prašnjaviji.


Opise i slike smeštaja u Nei Poriju možete pogledati OVDE.


Ocena plaže: 64/100

Parking: Besplatno/Lako ga je pronaći

Autor teksta i fotografija: www.letougrckoj.com


Tags: Nudistička plaža u Nei Poriju, Nei Pori nudistička plaža, Nei Pori nudistička plaža opis, Nei Pori nudistička plaža tekst