Plaže u blizini Olimpik Biča (Olympic Beach-a) Olimpska regija

Plaže u blizini Olimpik Biča (Olympic Beach-a)

  1. Paralija plaža Katerini (4 km)
  2. Pydna plaža Makrigialos (19 km)
  3. Variko Beach Olimpska regija (20 km)
  4. Gritsa Beach Olimpska regija (21 km)
  5. Makrigialos plaža (28 km)
  6. Plaka plaža Leptokarija (28.5 km)
  7. Mylos (Molos) beach Leptokarija (29 km)

Priroda nije bila velikodušna što se tiče primorja Olimpske regije. Kao da je rekla, dala sam Vam planinu Olimp i šta biste hteli više. Tako da ne postoji raznolikost plaža, tj. manje više sve su na isti kalup. To je idealna situacija za one koji ne vole da menjaju plažu svaki čas. U ovom slučaju biće zaista i u pravu, jer gde god da odete imaćete manje više isti ugođaj.

1. Paralija plaža Katerini - Nalazi se na 4 kilometra od Olympic Beach-a

Paralija je skoro pa 3 kilometara dugačka peščana plaža, koja svojim celim tokom prati istoimeno letovalište. Duž cele plaže nalazi se mnoštvo kafića koji nude ležaljke na pesku. U vodi je takođe pesak, a more je toliko plitko da može da se odigra čak i vašarsko kolo, i to tako da i dalje svi budu u plićaku. Toliko je plitko da čak i ako postoji harmonikaš koji svira kolo, i on će biti u plićaku.
2. Pydna plaža Makrigialos - Nalazi se na 19 kilometara od Olympic Beach-a

Pydna je mala i skrivena peščana plaža sa izuzetno plitkom vodom, koja pogoduje roditeljima sa malom decom. Iako na ovu plažu ne dolazi puno kupača, čak i njihov mali broj može lako da zamuti vodu, pa umesto lepe svetlo plave nijanse, dobijemo braon boju. A, uz to, kao i kod svake plitke plaže sa toplom vodom, dešava se, s vremena na vreme, pojava malih meduza.

,3. Variko Beach Olimpska regija - Nalazi se na 20 kilometara od Olympic Beach-a

Plaža Variko (Variko Beach) je jedna od dve plaže letovališta Limani Litochorou. Za razliku od susedne Gritsa plaže, koj je veoma široka, posećena i šljunkovita, plaža Variko je peščana, slabije posećena i ne toliko široka plaža.
4. Gritsa Beach Olimpska regija - Nalazi se na 21 kilometara od Olympic Beach-a

Plaža Gritsa je najšira plaža koju sam ja video u Grčkoj, a video sam ih veliki broj. Prosto čovek ne zna da li se nalazi u kamenoj pustinji ili na plaži. U slučaju nužde, lagano bi mogla da se koristi i kao pista za avione manje i srednje veličine.
5. Makrigialos plaža - Nalazi se na 28 kilometara od Olympic Beach-a

Plaža Makrigialos je prilično dugačka peščano-šljunkovita plaža istoimenog letovališta. Zapravo, plaža se nalazi u rupi, odnosno 2 metra je visinska razlika između nje i letovališta, kao i njegovog šetališta. To dalje implicira da se do plaže sa glavnog šetališta spuštate stepeništem.
6. Plaka plaža Leptokarija - Nalazi se na 28.5 kilometara od Olympic Beach-a

Plaka plaža je za drugi vid turizma od onog na koji smo navikli, plaža na kojoj se ne gleda da li je more više ili manje plavo, da li ima ili nema algi i trava, da li je šljunak, pesak ili kamenje u vodi. Ovo je mesto gde se ne prave selfiji, ne gleda na sat, već isključivo uživa u trenutku i mogućnosti da se bude pored mora i dopusti svim čulima da uživaju.
7. Mylos (Molos) beach Leptokarija - Nalazi se na 29 kilometara od Olympic Beach-a

Mylos (Molos) beach (Aka Lemon beach) je peskovito-šljunkovita plaža, sa sitnim šljunkom u vodi. Naravno i na ovoj plaži more je plitko, kao i na većini u Olimpskoj regiji. Na samoj plaži postoje kabine za presvlačenje, kao i tuš. Tu su i ranije pomenute taverne koje nude ležaljke i suncobrane.
Opise i slike smeštaja u Olimpik beach-u možete pogledati OVDE.


Tags: Plaže u blizini Olimpik Biča, Olimpik Bič plaže u blizini, Olympic Beach plaže u blizini, Olimpik Bič plaže, Olympic Beach plaže, Olimpik Bič obliznje plaže, Olympic Beach obliznje plaže, Olimpik Bič najlepše plaže u blizini, Olympic Beach najlepše plaže u blizini, plaže u blizini Olimpik Biča, plaže blizu Olimpik Biča, Olimpik Bič plaže blizu, Olympic Beach plaže blizu, Plaže kod Olimpik Biča, Plaže u okolini Olimpik Biča, Olimpik Bič plaže okolo, Olympic Beach plaže okolo, Olimpik Bič plaže u okolini, Olympic Beach plaže u okolini, Olimpik Bič plaže iskustva, Olympic Beach plaže iskustva, Olimpik Bič plaže slike, Olympic Beach plaže slike, Olimpik Bič plaže opis, Olympic Beach plaže opis, Olimpik Bič plaže utisci, Olympic Beach plaže utisci, Olimpik Bič spisak plaža u blizini, Olympic Beach spisak plaža u blizini, spisak plaža u blizini Olimpik Biča