Kalamici mesto Sitonija Sitonija

Kalamici letovalište na Sitoniji

Kalamici je najjužnije mesto na istočnoj obali Sitonije, na srednjem prstu Halkidikija. Udaljeno je od Sartija 15 km, oko 30 km od Neos Marmarasa i oko 150 km od Soluna. Predstavlja jedno od najmanjih i najmirnijih letovališta Halkidikija. Smešteno je u uvali, a njenu obalu čini jedan veliki zaliv koji je sastavljen od 3 manja zaliva.Autor fotografije: Giannis Kotronis (website https://www.hotel-artphotography.com/)


Ulica koja prolazi iznad plaže sadrži par taverni i kafića, dok se na samoj plaži nalazi par barova koji tokom 24 sata imaju organizovan program. Tu je i par restorana koji nude na iznajmljivanje ležaljke i suncobrane. U okviru plaže i okolnog prostora postoje dva kampa i ronilački klub, u kojem će vas profesionalci upoznati sa osnovama ronjenja, jer je Egejsko more prava podloga za podvodno istraživanje.Autor fotografije: Giannis Kotronis (website https://www.hotel-artphotography.com/)


Kalamici je porodično letovalište

  1. Veoma malo letovalište
  2. Idealno za sve one koji žele da pobegnu od gradske buke
  3. Postoji nekoliko tradicionalnih taverni, restorana, kafića
  4. U Kalamiciju se nalaze i tri supermarketa, kao i objekti sa brzom hranom
  5. Postoje dva kampa i ronilački klub
  6. U Kalamiciju postoji problem sa parkiranjem zbog nedostatka parking mesta

Kalamici je dovoljno izolovan za sve one koji žele da pobegnu od gradske buke, a opet nudi dovoljno da vam na odmoru ništa ne nedostaje. U ponudi je nekoliko tradicionalnih taverni, restorana, kafića, dok se noćni život uglavnom vezuje za okolna mesta. Taverne nude tradicionalne morske specijatitete i jagnjetinu. U Kalamiciju se nalaze i tri supermarketa, kao i objekti sa brzom hranom, gde su u ponudi standradni girosi i suvlakiji.Autor fotografije: Giannis Kotronis (website https://www.hotel-artphotography.com/)


Plaže letovališta Kalamici

  1. Centralna plaža Kalamicija
  2. Nudistička plaža Kalamici
  3. Thalatta plaža Sitonija

Letovalište Kalamici raspolaže praktično sa tri plaže. Pored centralne tj. plaže Kalamici, sa njene leve strane se nalazi Nudistička plaža Kalamici koja je dugačka svega 100 metara, do koje nažalost ne postoji put, a koja je po karakteristikama ista kao i glavna plaža. Pored ove dve plaže tu je i plaža Thalatta koja se nalazi sa desne strane i od centra letovališta Kalamici je udaljena samo 700 metara.


Centralna plaža Kalamicija

Plaža u Kalamiciju je peščana i prostrana, a boja vode je tirkizno plava. Gleda na otvoreno more, pa su ovde česti talasi koji doprinose dopunskom uživanju, pogotovo kod dece. Ulazak u vodu je nešto strmiji, a more je najčešće potpuno mirno rano ujutro i predveče. U središnjem delu plaže, koji je rezervisan za smeštaj i organizaciju hlada u sopstvenoj režiji, nalazi se šator sa cvećem koje predstavlja jedan od simbola mesta.Autor fotografije: Giannis Kotronis (website https://www.hotel-artphotography.com/)


Thalatta plaža Sitonija

Plaža Thalatta je lepa peščana plaža koja je po skoro svim karakteristikama ista kao plaža Kalamici. Do nje ćete doći tako što ćete skrenuti sa magistralnog puta na vidno obeleženom skretanju za kamp Thalatta.

Ulica koja vodi do kampa je asfaltirana, a po dolasku, pored kampa postoji kraći i uži zemljani put na čijem kraju je mali prostor gde mogu stati maksimalno par automobila. Ovde stoji znak da je parkiranje zabranjeno. Kako na plaži Thalatta postoji problem sa parakiranjem za ljude koji nisu u kampu, pre ulaska u kamp sa desne strane postoji veliki natkriveni parking koji se plaća.
Plaže u blizini Kalamicija

Sve o plažama u blizini Kalamicija možete pročitati u OVOM odvojenom tekstu.

Najlepše plaže Sitonije smeštene su upravo na samom jugu, što znači da će Vam iz Kalamicija trebati jako malo vremena da stignete na neke od njih. To su uglavnom male peščane plaže veoma atraktivnog izgleda. Tako da pored plaže Thalatta, preporuka je da se posete i plaže kao što su Kriarici, Tigania, Goa, Klimataria, Tourkolimnionas i Linaraki plaža.


Opise i slike smeštaja u Kalamiciju možete pogledati OVDE.


Tags: letovalište Kalamici, Kalamici, Kalamici mesto, Kalamici mesto Sitonija, Kalamici letovalište, Kalamici letovalište Sitonija, Kalamici prodavnice, Kalamici restorani, Kalamici slike, Kalamici utisci, Kalamici opis, Kalamici iskustva, Kalamici komentari, Kalamici deca, Kalamici sa decom, Kalamici za decu, Kalamici za roditelje, Kalamici letovanje, Kalamici parkiranje, Kalamici slike mesta, Kalamici mesto slike, mesto Kalamici, Kalamici Sitonija, Kalamici Halkidiki