Plaže u blizini Kalamicija na Sitoniji Sitonija

Plaže u blizini Kalamicija na Sitoniji

 1. Thalatta plaža Sitonija (1 km)
 2. Kriaritsi (Kriarici) plaža Sitonija (7 km)
 3. Tigania plaža Sitonija (7 km)
 4. Klimatarija plaža Sitonija (7 km)
 5. Sikija plaža Sitonija (7 km)
 6. Pigadaki plaža (5 Steps in the Sand) Sitonija (7 km)
 7. Tourkolimnionas plaža Sitonija (7 km)
 8. Linaraki plaža Sitonija (7 km)
 9. Katerina plaža Sikija Sitonija (8.6 km)
 10. Valti plaža Sikia Sitonija (9.5 km)
 11. Porto Koufo plaža Sitonija (10 km)
 12. Goa plaža Sitonija (11 km)
 13. Agridia plaža Sitonija (12 km)
 14. Toroni plaža Sitonija (13 km)
 15. Destenika plaža Sitonija (18 km)
 16. Tristinika plaža Sitonija (19 km)
 17. Aretes plaža Sitonija (20 km)

Najlepše plaže Sitonije smeštene su upravo na samom jugu, što znači da će Vam iz Kalamicija trebati jako malo vremena da stignete na neke od njih. To su uglavnom male peščane plaže veoma atraktivnog izgleda. Tako da pored plaže Thalatta, preporuka je da se posete i plaže kao što su Kriarici, Tigania, Goa, Klimataria, Tourkolimnionas i Linaraki plaža.

1. Thalatta plaža Sitonija - Nalazi se na 1 km Kalamicija

Plaža Thalatta je lepa peščana plaža u blizini Kalamicija, koja je po skoro svim karakteristikama ista kao plaža Kalamici. Do nje ćete doći tako što ćete skrenuti sa magistralnog puta na vidno obeleženom skretanju za kamp Thalatta. Ulica koja vodi do kampa je asfaltirana, a po dolasku, pored kampa postoji kraći i uži zemljani put na čijem kraju je mali prostor gde mogu stati maksimalno par automobila.
2. Kriaritsi (Kriarici) plaža Sitonija - Nalazi se na 7 km Kalamicija

Kriaritsi (Kriarici) plaža se nalazi nedaleko od Sikije i Kalamicija, a nedaleko od Sartija. Za razliku od susedne Tiganije, na kojoj sve vrvi od ljudi, na Kriaritsiju (Kriariciju) skoro da nikada nije gužva. Tako da ćete ovde na miru mogi da uživate u tirkiznoj boji mora i zlatnom pesku.
3. Tigania plaža Sitonija - Nalazi se na 7 km od Kalamicija

Tigania je peščana plaža sa tirkiznom bojom vode i veoma podseća na plažu Orange (aka Portokali), samo što nema borovu šumu koja je okružuje, već stene. Veća je od plaže Orange, tako da nećete imati utisak prevelike gužve. Mada kao što sam već napomenuo u sezoni ćete jedva uspeti da pronađete ležaljku u kafiću ukoliko malo okasnite.
4. Klimatarija plaža Sitonija - Nalazi se na 7 km od Kalamicija

Plaža Klimatarija je peščana plaža, sa skoro uvek mirnim morem (čak i kada u Sartiju divljaju talasi, ovde je mirno). Idealna je kako za porodice sa malom decom, tako i za parove i individualce koji žele da uživaju u prelepom prirodnom okruženju.

Šumadija na moru je pravi slogan koji bi najbolje opisao Klimatariju. Tu su mala razbacana zelena brda, koja u kontrastu sa morem ostavljaju prelep utisak. Ovde je obično i mnoštvo ljudi, čuje se graja i svi jednostavno uživaju u ovom malom prirodnom raju. Ovde Vam nije potrebna “plava zastava” da biste znali da je reč o vanserijskoj plaži.
5. Sikija plaža Sitonija - Nalazi se na 7 km od Kalamicija

Mesto Sikija poseduje veoma dugačku peščanu plažu i pravo je čudo kako se na ovom mestu nije formiralo neko veće turističko mesto, tipa Sartija ili Toronija. Umesto toga iza plaže se nalaze kampovi i privatni smeštaji sa velikim dvorištima. Uprkos tome što je ovo jedna sasvim korektna plaža, bez nekih većih zamerki, njena posećenost je veoma mala, čak i u špicu sezone. Ovo je pre svega iz razloga što se u blizini nalazi nekoliko prelepih i veoma atraktivnih plaža, tako da plaža Sikija ostaje nekako u zapećku.
6. Pigadaki plaža (5 Steps in the Sand) Sitonija - Nalazi se na 7 km od Kalamicija

Pigadaki je mala peščana plaža koja se nalazi u blizini letovališta Sikija i Sarti na Sitoniji. Ovde je more nešto mirnije, pa čak i kada su talasi na plaži Sikija, na Pigadaki ih skoro i nema. To je glavni razlog zašto je ovo omiljena destinacija roditelja sa malom decom. Ukoliko želite da iznajmite ležaljke i suncobran ili da popijete neki osvežavajući napitak, tu je već gore pomenuta taverna 5 Steps in the Sand.
7. Tourkolimnionas plaža Sitonija - Nalazi se na 7 km od Kalamicija

Tourkolimnionas je prelepa peščana mikro plaža, sa ograničenim brojem mesta. Na njoj se nalazi jedan plažni bar sa suncobranima i ležaljkama, a svakako tu je i deo za privatnu režiju. More je veoma čisto i mirno, čak skoro da nikada nema velikih talasa. Idealna je za dečicu zbog blagog ulaska u more i peska u vodi.
8. Linaraki plaža Sitonija - Nalazi se na 7 km od Kalamicija

Plaža Linaraki pripada skupini od četiri mikro plaže: Plaža Linaraki, 5 Steps in the Sand, Plaža Tourkolimnionas i Klimatarija koje se nalaze desno od gradske plaže Sikija. Linaraki ima čast da je prva i najmanja od ovog četverca.

Linaraki je mala peščana plaža sa mirnim i čistim morem koja se nalazi u blizini mesta Sikia na Sitoniji. Od velike plaže Sikija razdvaja je stenovit greben. Kada se kupate ovde imaćete utisak kao da ste u malom morskom bazenu.
9. Katerina plaža Sikija Sitonija - Nalazi se na 8.6 km od Kalamicija

Katerina je peščana plaža u blizini Sikije na Sitoniji, a kako nema mnogo zainteresovanih za brigu o njoj, na nekoliko mesta iz peska probija korov, što ostavlja pomalo ružan utisak. Na tuševe, ležaljke, kafiće, taverne i barove zaboravite, jer ih nema, a takođe ni naznaka da će ih ikada biti. U vodi je pesak, a na 50-tak metara od obale postoji niz čamaca koji su lokalci tu usidrili, pa ako ste ljubitelj boravka u dubini, imaćete zanimaciju u vidu obilaska usidrenih čamaca.
10. Valti plaža Sikia Sitonija - Nalazi se na 9.5 km od Kalamicija

Plaža Valti nalazi se između malene plažice Agridia i plaže Katerina, a nedaleko od gradske plaže Sikija, dok sa plažom Agridijom nema nikakvih zajedničkih tačaka, osim naravno peska i mora. Ono što je interesantno je činjenica da su plaže Valti i Katerini toliko slične, da izgledaju kao da ih je neko ''kopi-pejstovo'' i samo im malo promenio dužinu.
11. Porto Koufo plaža Sitonija - Nalazi se na 10 km od Kalamicija

Ukoliko bismo zanemarili lepotu svih plaža u okolini i nepristrasno opisali plažu Porto Kufo, rekli bismo da je Porto Koufo lepa peščana plaža, ne preterano dugačka, niti široka, koja se nalazi u malom srcolikom zalivčiću i gde su fenomenalni zalasci sunca. Dok se brčkate, imaćete utisak da ste u nekom planinskom jezeru. Ulazak u vodu je lagan, sa postepenim povećavanjem dubine.
12. Goa plaža Sitonija - Nalazi se na 11 km od plaže Kalamici

Plaža Goa je mala peščana plaža koja se nalazi u blizini čuvenih letovališta Sartija i Sikije na Sitoniji (Halkidiki). Ovo je ili-ili plaža odnosno ili ćete je zavoleti na prvi pogled ili ćete se odmah pokupiti i otići na neku drugu. Jednostavno nema sredine, što ukazuje na to da Goa ima svoj jedinstven karakter i šarm, pa voleli je ili mrzeli, to vam je što vam je.
13. Agridia plaža Sitonija - Nalazi se na 12 km od Kalamicija

Agridia je peščana plaža, sa peskom koji se “ne lepi” i koji se takođe nalazi u vodi. Stene se nalaze i sa desne i sa leve strane, što u mnogome podseća na obližnu plažu Gou, ali su dosta niže i ne stvaraju onaj klaustrofobičan utisak. Ipak oni koji nisu ljubitelji vožnje liftom, neka ponovo razmisle o dolasku na Agridiju.
14. Gradska plaža Toroni - Nalazi se na 13 km od Kalamicija

Gradska plaža Toroni je veoma dugačka peščana plaža, sa velikim brojem sadržaja. Idealna je za roditelje sa malom decom, jer retko kada ima talasa. Na Toroni plaži postoji služba spašavanja, a duž cele plaže se nalazi staza za šetanje.
15. Destenika plaža Sitonija - Nalazi se na 18 km od Kalamicija

Destenika je prelepa peščana plaža sa prozirnom vodom i postepenim ulaskom u istu. Kada se gleda ka moru sa skroz leve strane se nalazi kafić koji nudi ležaljke i parking, tako da se u tom delu plaže nalaze malobrojni turisti koji su u obilasku plaža po Sitoniji, dok se sa desne strane nalaze starosedeoci.
16. Tristinika plaža Sitonija - Nalazi se na 20 km od Kalamicija

Za plažu Tristinika pre bismo mogli da kažemo da je sajam kamp opreme na otvorenom. Ovde možete videti sve novo što je izašlo od kamp kućica, kampera, šatora i opreme. Pola plaže zauzima klasičan kamp, dok drugu polovinu zauzimaju kamperi svih oblika i namena. Naravno, kako je plaža veoma dugačka i široka, ima sasvim dovoljno mesta i za obične putnike namernike sa civilnim vozilima.
17. Aretes plaža Sitonija - Nalazi se na 20 km od Kalamicija

Plaža Aretes je jedna od najizolovanijih peščanih plaža u području Toronija i uz malu nudističku plažu koja se nalazi nadomak nje predstavlja pravi izazov za ljude koji žele da upoznaju celu Sitoniju. Dugačka je svega 370 metara i osim peska i mora ne nudi neki poseban "plažni sadržaj". Ovo je idealna destinacija ukoliko želite da se osamite uz zvuke talasa i miris borova.
Opise i slike smeštaja u Kalamiciju možete pogledati OVDE.

Tags: Plaže u blizini Kalamicija, Plaže u blizini Kalamicija na Sitoniji, Plaže u blizini Kalamicija Sitonija, Kalamici plaže u blizini, Kalamici plaže, Kalamici obliznje plaze, Kalamici najlepše plaže u blizini, plaže u blizini Kalamicija, plaže blizu Kalamicija, Kalamici plaže blizu, Plaže kod Kalamicija, Plaže u okolini Kalamicija, Kalamici plaže okolo, Kalamici plaže u okolini, Kalamici plaže iskustva, Kalamici plaže slike, Kalamici plaže opis, Kalamici plaže utisci, Kalamici spisak plaža u blizini, spisak plaža u blizini Kalamicija