Nidri mesto Lefkada Ostrvo Lefkada

Nidri letovalište na Lefkadi

Nidri je nalveći turistički centar na Lefkadi. Nalazi se na istočnoj obali ostrva i udaljen je samo 20 kilometara od glavnog grada. Do njega se veoma lako i brzo stiže iz pravca grada Lefkade, odličnim putem. Sam grad ima odličnu poziciju, jer se odavde veoma brzo stiže do gradića Vassiliki na jugu ostrva i po mnogima najlepše plaže Lefkade, Porto Katsiki.
Zaliv Vlychos sa mnoštvom brodova

Gradić okružuje prelepa priroda, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Ovo je najravniji deo inače jako strmog ostrva Lefkade. Veliki zaliv Vlychos, duboko ulazi u kopno i stvara odličnu prirodnu luku, koja ugošćava veliki broj brodova koji plove po Jonskom moru.

Pre samo nekoliko godina Nidri je bio mala ribarska zajednica, a stanovništvo je živelo u malim razbacanim naseljima kao što su Rachi, Vavkeri i Platystoma. Ubrzani razvoj turizma doprineo je naglom razvoju grada, zahvaljujući upravo turizmu.
Celo poluostrvo Vlychos je veoma pošumljeno i zeleno i proteže se direktno naspram Nidrija. Dok se budete šetali promenadom Nidrija imaćete priliku da posmatrate poluostrvo Vlychos, kao i druga obližnja manja ostrva kao što su Prinkiponisa (Prinčeva ostrva), Skorpios, Skorpidi, Madouri, Sparti i nešto dalje Meganisi.
Glavne karakteristike mesta Nidri

  1. Nidri poseduje šljunkovitu gradsku plažu
  2. U glavnoj ulici se nalaye prodavnice, pekare, mesare, kao i rent-a-car agencije
  3. Nidri ima zasebno šetalište pokraj mora sa prelepim pogledom na obližnja mala ostrvca
  4. Iz Nidrija kreće veliki broj izletničkih tura ka Kefaloniji i plažama Lefkade
  5. Iz Nidija imate lak pristup i do plaža na čuvenoj zapadnoj strani

U gradu postoji glavna ulica gde se uglavnom nalaze prodavnice, pekare, mesare, rent-a-car agencije i druge radnje koje će vam u mnogome koristiti tokom letovanja. Takođe, gradić ima zasebno šetalište pokraj mora sa prelepim pogledom na obližnja mala ostrvca. Na glavnom šetalištu se nalaze kafići, restorani i taverne, a tu su usidrenai i turistički brodići, kao i veliki broj jahti i jedrenjaka.

Nidri krasi dugačka šljunkovita gradska plaža, gde je voda veoma čista. Ipak, ova plaža je dosta uska i nalazi ispod samog puta. Takođe, i druge plaže na istočnoj strani ostrva uglavnom liče jedna na drugu. Popodne je sunce već sa druge strane, tako da na njih idite u prvoj polovini dana. Iz Nidija imate lak pristup i do plaža na čuvenoj zapadnoj strani. Na propustite da posetite plaže: Egremni, Porto Katsiki, Agios Nikitas, Milos, Desimi, Amouso, Katizma, Kavalikefta, Agiofili i mnoge druge, a za ovo će vam svakako trebati auto.
Šta obići u Nidriju

  1. Dimosari Vodopad Nidri Lefkada

Dok ste u Nidriju obavezno obiđite prelep vodopad koji se nalazi na samo 2 kilometra od centra grada. Videćete putokaz koji stoji u centralnoj ulici. Do njega se dolazi uskim puteljcima, mostićima koji krase prelepi pejzaži i svakako je poseban doživljaj. Do vodopada ćete proći kroz niz privatnih dvorišta u kojima su zasađeni limuni i pomorandže.
Plaže u blizini Nidrija

Sve o plažama u blizini Nidrija možete pročitati u OVOM odvojenom tekstu.

U blizini Nidrija se nalazi nekoliko fantastičnih plaža, koje nisu toliko popularne i poznate širem krugu ljudi, kao što su Mikros Gialos i Agiofili. Naravno tu su i proverene i svetski poznate plaže Porto Katsiki i Egremni. Za ljubitelje manjih gužvi, možete posetiti bilo koju plažicu u blizini mesta Vlicho i Geni, kao što je recimo plaža Desimi.


Opise i slike smeštaja u Nidriju možete pogledati OVDE.


Tags: Nidri, Nidri mesto, Nidri mesto Lefkada, Nidri letovalište, Nidri letovalište Lefkada, mesto Nidri, letovalište Nidri, Lefkada Nidri, Nidri slike, Nidri slike grada, Nidri slike mesta, Nidri opis, Nidri iskustva, Nidri utisci, Nidri informacije, Nidri šta obići, Nidri šta videti, Nidri šta posetiti, Nidri parking, Nidri luka, luka u Nidriju, šta posetiti u Nidriju, šta videti u Nidriju, Nidri mapa, Nidri sa decom, Nidri deca, Nidri za decu, Vlychos, Vlychos zaliv, zaliv Vlychos, Nidri izleti