Plaže u blizini Nidrija Ostrvo Lefkada

Plaže u blizini Nidrija na Lefkadi

  1. Mikros Gialos (Poros) plaža Lefkada (14 km)
  2. Vasiliki plaža Lefkada (21 km)
  3. Agiofili plaža Lefkada (23 km)
  4. Egremni plaža Lefkada (34 km)
  5. Plaža Porto Katsiki Lefkada (35 km)

U blizini Nidrija se nalazi nekoliko fantastičnih plaža, koje nisu toliko popularne i poznate širem krugu ljudi, kao što su Mikros Gialos i Agiofili. Naravno tu su i proverene i svetski poznate plaže Porto Katsiki i Egremni. Za ljubitelje manjih gužvi, možete posetiti bilo koju plažicu u blizini mesta Vlicho i Geni, kao što je recimo plaža Desimi.

1. Mikros Gialos (Poros) plaža Lefkada - Nalazi se na 14 km od Nidrija

Plaža Mikros Gialos nalazi se na jugu ostrva Lefkada, i udaljena je 6,8 km od mesta Sivota, odnosno oko 12 km od Vasilikija. Ova plaža, koja se naziva još i plaža Poros, smeštena je u dubokom zalivu, a zbog prirodnih karakteristika, na njoj retko kad ima vetra ili talasa, pa se toplo preporučuje onima koji vole mirno more, relaksaciju i uživanje, a naravno odlična je i za porodice sa decom.
2. Vasiliki plaža Lefkada - Nalazi se na 21 km od Nidrija

Znate li koji je glavni utisak sa kojim posetioci mesta Vasiliki na južnoj obali Lefkade, napuštaju, makar do sledećeg leta, ovo interesantno mesto?

Ako je vaš odgovor vetar, verovatno ste u pravu. A, ovaj vetar koji duva u Vasilikiju, gotovo non-stop, stvara jedinstvene uslove za upražnjavanje uzbudljivog sporta zvanog – windsurfing. Plaža Vasiliki je uglavnom šljunkovita sa postepenim ulaskom u vodu, te je prilagođena i za roditelje sa decom, iako naravno u okolini ima mnogo lepših ''porodičnih plaža''.
3. Agiofili plaža Lefkada - Nalazi se na 23 km od Nidrija

Agiofili je relativno mala plaža, na obali su sitni beli kamenčići, tako prijatni oku, a naravno i bosim nogama, pa posetioce ovde čeka kompletno uživanje u ambijentu. Tu su i neizostavne oštre litice koje se nadvijaju nad plažom, što je takođe vrlo karakteristično za dobar broj plaža na Lefkadi.

Ali, ipak, ono što ovu plažu izdvaja od drugih je nešto drugačija boja mora. Za razliku od gore već pomenutih plaža gde je more tirkizno i mlečno, na plaži Agiofili vas čeka plava, ali providna voda – pravi raj za ronioce. Morski svet je ovde zaista bogat i raznovrstan, pa ako ste ljubitelj istraživanje morskih dubina, ne oklevajte, već pravac plaža Agiofili.
4. Egremni plaža Lefkada - Nalazi se na 34 km od Nidrija

Plaža Egremni – jednostavno neprikosnovena. Ako neku plažu Jonskog mora (ali i šire), možemo da krunišemo za miss, onda je to svakako plaža Egremni. Ona je ta zbog koje turisti rado dolaze, ali se rado i vraćaju na Lefkadu. Ovaj biser Jonskog mora se nalazi na mnogim turističkim prospektima, top listama i vodičima, a naravno ništa manje i na Instagram profilima.
5. Plaža Porto Katsiki Lefkada - Nalazi se na 35 km od Nidrija

Budimo realni Porto Katsiki je jedna od najlepših plaža na Lefkadi, a svakako i u celoj Grčkoj tako da ne obići je bi bila prava šteta. I stvarno boja mora je tirkizna a sitan beli šljunčić u kombinaciji sa tim deluje nestvarno.
Opise i slike smeštaja u Nidriju možete pogledati OVDE.


Tags: Plaže u blizini Nidrija, Plaže u blizini Nidrija Lefkada, Nidri plaže u blizini, Nidri plaže, Nidri obliznje plaze, Nidri najlepše plaže u blizini, plaže u blizini Nidrija, plaže blizu Nidrija, Nidri plaže blizu, Plaže kod Nidrija, Plaže u okolini Nidrija, Nidri plaže okolo, Nidri plaže u okolini, Nidri plaže iskustva, Nidri plaže slike, Nidri plaže opis, Nidri plaže utisci, Nidri spisak plaža u blizini, spisak plaža u blizini Nidrija