Gerakini mesto Sitonija Sitonija

Gerakini letovalište na Sitoniji

Gerakini je šarmantno primorsko letovalište, udaljeno svega 70 kilometara od Soluna. Postoji legenda koja kaže da je antička kraljica po imenu Gerakina živela ovde, i da je ovo mesto po njoj dobilo ime. Zbog izuzetne lepote, Gerakini je opevao i veliki grčki pesnik Νikos Kavadijas, koji ga je posetio tokom svojih putešestvija.

Danas je Gerakini letovalište koje je idealno za miran, porodični odmor. Dugačka obala koja se spominje u pesmi Lukom Gerakinije gde su se “odmarali” trgovački brodovi, čisto i toplo more, gostoljubivost stanovnika i netaknuta priroda, pružiće vam idealne uslove za nezaboravan odmor.
Gerakini poseduje solidnu turističku ponudu

 1. Veliki broj prodavnica sa širokim izborom
 2. Šetalište uz more
 3. Dečije igralište
 4. Sportove na vodi
 5. Taverne sa svežom ribom i lokalnim specijalitetima
 6. Barove na plaži

Na obali Gerakinija postoji veliki broj prodavnica sa širokim izborom robe, zatim šetalište, dečija igrališta, mesta za sportove na vodi, taverne sa svežom ribom i lokalnim specijalitetima, barovi na plaži, gde se može uživati u piću ili kafi uz očaravajući zalazak sunca.


U blizini Gerakinija se nalaze bolnica, dom zdravlja, banka, apoteka...

 1. Najbliža bolnica je nedaleko u mestu Poligiros
 2. Dom zdravlja u Nea Moudanji
 3. Banke i bankomati, kao i apoteke, policijska stanica i pošta u Poligirosu ili Nea Moudanji

Tu su svi osnovni sadržaji koji vam mogu zatrebati na letovanju, a takođe, najbliža bolnica je nedaleko u mestu Poligiros, dok je Dom zdravlja u Nea Moudanji. Banke i bankomati, kao i apoteke, policijska stanica i pošta, takođe se nalaze u obližnim mestima Poligiros i Nea Moudanja.
Izlet na koji možete krenuti iz Gerakinija - Šta videti u Gerakiniju

Ko hoće da obilazi Halkidiki, Gerakini je savršeno mesto za bazu, pošto je smešten između Kasandre i Sitonije. Do Soluna se dolazi za sat vremena, tako da i taj izlet itekako treba uzeti u obzir.

Tu su i niz drugih ekskurzija i aktivnosti, a obavezno posetite mnoge arheološke lokacije – znamenitosti kojih ima zaista puno u čitavoj oblasti poluostrva Halkidiki. Svakako treba iskoristiti i blizinu lokalne luke Ormos Panagias i uživati u celodnevnom krstarenju uz zapadnu obalu Svete Gore.
Gradska plaža Gerakini

 1. Peščana plaža
 2. Plitko more idealno za decu
 3. Dugačka je 600 metara i široka oko 100 metara

Gerakini je okružen gustim zelenilom mediteranske vegetacije, maslinjacima i peščanom obalom zaliva Torones. Plaža Gerakini poznata je po belom pesku, kristalno čistom moru i plitkoj vodi idealnoj za decu. Dugačka je 600 metara i široka oko 100 metara. Na jednom kraju plaže nalazi se napušteni rudnik, ostavština iz dana kada je Gerakini bio samo malo seoce za radnike u rudniku granulata.Plaže u blizini Gerakinija

Sve o plažama u blizini Gerakinija možete pročitati u OVOM odvojenom tekstu.

U blizini Gerakinija se nalazi nekoliko lepih peščanih plaža, među kojima se svakako izdvaja plaža obližnjeg letovališta Psakudija, kao i plaža Kalives. Malo dalje su i Gradska plaža Metamorfozisa, kao i Nikitija.


Opise i slike smeštaja u Gerakiniju možete pogledati OVDE.


Tags: Gerakini, Gerakini mesto, Gerakini mesto Sitonija, Gerakini letovalište, Gerakini letovalište Sitonija, Mesto Gerakini, Letovalište Gerakini, Gerakini mesto slike, Gerakini mesto utisci, Gerakini mesto iskustva, Gerakini mesto opis, Gerakini slike, Gerakini slike mesta, Gerakini opis, Gerakini utisci, Gerakini iskustva, Gerakini šta videti, Gerakini šta obići, Gerakini izleti, Gerakini izlet, Gerakini za decu, Gerakini sa decom, Gerakini deca, Gerakini roditelji, da li gerakini ima apoteku, Gerakini komentari, Gerakini tekst, Gerakini šetalište, Gerakini Sitonija