Psakoudia (Psakudija) plaža Sitonija Psakudija, Sitonija

Psakoudia (Psakudija) plaža na Sitoniji

Psakudija je slatka, mala, cakana i lepo ušuškana plažica u zagrljaju malenog istoimenog letovališta Psakudija na samom početku Sitonije. Za nju nisu čuli mnogi, jer promiče pogledima turista koji se kreću glavnom magistralom, tako da samo oni koji se spuste do samog mesta mogu da uživaju u njenim čarima.
Duž čitave plaže Psakudija se nalaze kafići i restorani sa lepim cvetnim baštama, kao i ležaljkama i suncobranima na samoj plaži. Duž čitave Psakudije prolazi put koji je istovremeno jedina i glavna ulica ovog mikro letovališta. Kako posebnog mesta za parkiranje nema, glasi parola snađi se. Jedini problem je što je odmah tu i jedna rent-a-car agencija koja zauzima veliki broj parking prostora.
Ovo je peščana plaža vlada veoma opštena atmosfera, kao da ste u kakvoj hipi komuni. Prilikom ulaska u vodu će Vas takođe dočekati pesak sa bistrom vodom, a sam ulazak je postepen. Pored mogućnosti da vozite pedalinu ili kajak ili da uživate u odbojci na pesku, moćićete čak za sebe da pronađete i mesto u prirodnom hladu. Takođe postoje I razni sadržaju za decu, tako da je ovo Win-Win plaža za sve uzraste.


Opise i slike smeštaja u Psakudiji možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 78/100

Parking: Besplatan u glavnoj ulici Psakudije

Autor teksta i fotografija: www.letougrckoj.com


Tags: Plaža Psakudija, psakudija plaza, da li na psakudiji postoje lezaljke, plaza u psakudiji, psakudija plaza slike, psakudija plaza opis, Psakudija plaza iskustva, Psakudija plaza utisci, Psakudija plaza misljenja, Psakudija nikiti, Psakudija plaza sitonija, plaze na sitoniji, plaze na severu sitonije, plaze na halkidikiju, lepe plaze na sitoniji, Psakudija mapa, Psakudija smestaj, Psakoudia beach, Psakoudia plaza, Psakoudia plaza sitonija, Psakoudia plaza slike