Kalives plaža (Kalyves Beach) Sitonija Kalives, Sitonija

Plaža Kalives (Kalyves Beach) na Sitoniji

Ako neku plažu možemo nazvati “hotelska plaža”, onda je to definitivno plaža Kalives. Mada ruku na srce, pristup na nju može imati svako, bez obzira da li je dotični drug ili drugarica član hotela ili nije. Skoro celom dužinom, ovu ne tako atraktivnu plažu, prati put pokraj koga se možete parkirati, jer posebnog organizovanog parkinga nema. Na sreću ili nesreću, osim gospode iz hotela na ovu plažu retko ko i dolazi sa strane, tako da ne morate brinuti za parking.
Ispred svakog od novoizgrađenih fensi hotela, na plaži se nalaze ležaljke i suncobrani, kao i čika iz sekjuritija opremljen kao policajac na specijalnom zadatku koji nadgleda da neko slučajno ne naruši duševni mir njihovih cenjenih gostiju.

Dakle, Vama ostaje samo da pobodete svoj suncobran i metnete peškirče i drugi plažni mobilijar bilo gde osim u zonama hotelskih ležaljki. Međutim, kako je ova peščana plaža veoma dugačka, a ne preterano posećena, neće Vam biti teško da pronađete lepo mesto za uživanje.
Na plaži Kalives možete uživati u sportovima na vodi

Na plaži Kalives postoje i organizovani sportovi na vodi kao windsurf, a ukoliko želite možete iznajmiti pedalinu ili kajak. Na samoj plaži postoji i teren za odbojku. Voda je veoma čista, a sam ulazak u vodu ne preterano strm.
Ako Vas ne mrzi, možete da prošetate do napuštene vetrenjače Anemomylos koja se nalazi u blizini tj. na mestu gde počinje vikend naselje. Vetrenjača je videla i bolje dane, ali ukoliko ste virtuoz sa telefonom, uz pravi ugao slikanja i par filtera dobićete prelepu uspomenu sa ovog mesta.


Opise i slike smeštaja u Kalivesu možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 70/100

Parking: Besplatan


Autor teksta i fotografija: www.letougrckoj.com


Tags: Kalives plaža, plaza Kalives, Kalives plaža Sitonija, Kalyves Beach, Kalyves Beach Sitonija, Kalives plaža slike, Kalives plaža opis, Kalives plaža informacije, Kalives plaža utisci, Kalives plaža iskustva, Kalives plaža komentari, Kalives plaža lokacija, Kalives plaža mapa, Kalives plaža parking