Nikiti gradska plaža Sitonija Nikiti, Sitonija

Gradska plaža Nikiti na Sitoniji

Ne kaže se za džabe “prema svecu i tropar”, tako i letovalište Nikiti koje važi za jedno od najpopularnijih na Sitoniji ima prelepu peščanu plažu po svojoj meri. Duga skoro pa 3 kilometra, gradska plaža Nikiti, je dostupna iz svakog dela istoimenog letovališta. Naravno, u centralnim delovima je malo više ljudi i teže se pronalazi parking, ali kako idete ka obodima gužva se smanjuje, a pronalazak parkinga ne predstavlja nikakvo opterećenje.
Ovo je peščana plaža, dok u vodi postoji miks kamenja i peska, tako da budite oprezni da kojim slučajem nogom ne maznete neki kamen i ponesete sa sobom pored lepih uspomena i po koju modricu. U centralnim delovima plaže (levo i desno od marine), ona je iscepkana na veće i manje delove koje razdvaja niz kamenja, tako da sve to izgleda kao neki mali plažni separei.
Na plaži u Nikitiju možete da se brčkate do zalaska sunca

Naravno kao plaža koja drži do renomea, ovde postoji i veliki broj plažnih barova, restorana i kafića. Ulazak u vodu je postepen i nema nagle dubine, tako da ljubitelji brčkanja u plićaku sa koficama i lopaticama mogu da uživaju do mile volje. Ni romantici neće ostati uskraćeni jer se sa plaže pruža prelep pogled na zalazak sunca, a kako nema nijedne prirodne barijere u vidu velikih čuka, ovde ćete dan ili preciznije obdanicu moći da iskoristite za sve pare.
Ljubitelji sporta i razonode moći će da trče duž ove plaže do mile volje, jer nagib plaže nije veliki, more je mirno, a podloga idealna tj. bez oštrog kamenja. Samo pored dobre volje naravno biće Vam potrebna i dobra kondicija, jer valja pretrčati 3 km u jednom pravcu.
Ovo je plaža za sve od 0 do 99 godina, jer svako ukoliko ima dobru volju može lako pronaći sebi zabavu. Nije previše posećena čak ni u špicu sezone, tako da ukoliko želite mir i privatnost lako je možete pronaći. Takođe, ukoliko ste za malo življu atmosferu priđite centru i to je to.


Opise i slike smeštaja u Nikitiju možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 82/100

Parking: Besplatan (više ga ima kako se ide ka obodima plaže)


Autor teksta i fotografija: www.letougrckoj.com


Tags: gradska plaža nikiti, plaža u nikitiju, nikiti plaža, Nikiti gradska plaža, Nikiti gradska plaža Sitonija, Nikiti plaža Sitonija, Nikiti plaža slike, Nikiti plaža iskustva, Nikiti plaža utisci, Nikiti plaža opis, Nikiti plaža informacije, nikiti pescana plaza, nikiti grcka plaza