Metamorfozis plaža Sitonija Metamorfozi, Sitonija

Plaža Metamorfozis na Sitoniji

Plaža Metamorfozis je lepa i mirna peščana plažana Halkidikiju, idealna za opuštanje, a slično kao Gradska plaža Nikitija, podeljena je na više manjih peščanih celina. Tu je i tuš kabina, kao i jedan kafić koji nudi ležaljke. Tokom popodneva se može desiti da uhvatite i malo prirodnog hlada borova koji se nadvijaju nad plažom.
Letovalište Metamorfozis i plaža Metamorfozis kao da su u svađi i komuniciraju samo formalno, a zajedno su samo zbog turista i međusobne veze održavaju isključivo preko dve strme ulice kojima su povezani. Fizički su razdvojeni već neko vreme i ne žive zajedno. Letovalište je ostalo na spratu, a plaža je u niskom prizemlju, odnosno suterenu.
Na plaži Metamorfozis postoji problem sa parkingom

Dok ste na plaži nećete imati nikakav utisak da je iznad letovalište i obrnuto. Ukoliko odlučite da posetite plažu Metamorfozis kolima verovatno se može desiti da imate problem sa parkingom, jer je generalno oskudacija za istim, a i sami stanovnici Metamorfozisa biju bitku da pronađu svoje mesto, pogotovo u špicu sezone.
Osnovne karakteristike plaže Metamorfozis

  1. Nema gužvi
  2. Kamenje se nalazi u vodi
  3. Ježevi u moru
  4. Problem sa parkingom

Iako je reč o gradskoj plaži, ovde uopšte gotovo nema gužvi. Možda jedina mana plaže Metamorfozis je kamenje koje se nalazi u vodi. Uz kamenje naravno idu zajedno i ježevi tako da prilikom ulaska u vodu treba biti oprezan da se ne nagazi neki oštar kamen ili još gore jež. Zato je preporuka da ukoliko ne želite da brinete o tome nabavite one gumene šunjalice za vodu i mirna Bačka.


Opise i slike smeštaja u Metamorfozisu možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 70/100

Ocena plaže: 65/100

Parking: Besplatan, ali treba se pomučiti pronaći ga.


Autor teksta i fotografija: www.letougrckoj.com


Tags: Metamorfozis plaža, Metamorfozis plaža Sitonija, Metamorfozis plaža Halkidiki, plaža Metamorfozis, plaža Metamorfozis Sitonija, plaža Metamorfozis Halkidiki, Metamorfozis plaža slike, Metamorfozis plaža opis, Metamorfozis plaža informacije, Metamorfozis plaža utisci, Metamorfozis plaža iskustva, Metamorfozis plaža mapa, Metamorfozis plaža parking, metamorfozi plaza, plaza metamorfozi, Metamorfozis plaža ležaljke