Metamorfozis mesto Sitonija Sitonija

Metamorfozis mesto na Sitoniji

Na oko 100 km od Soluna, na samom početku Sitonije, nalazi se Metamorfozis, letovalište koje će vas, kako i sam naziv kaže, preporoditi. Često ga nazivaju i vazdušnom banjom Halkidikija. Četinarska šuma koje ima u izobilju stvara posebnu mikroklimu ovog mesta.
Metamorfozis ima prelep park sa pogledom na more

Izuzetan je i park u ovom mestu, koji je idealan za prijatne šetnje i on je ujuedno centar dešavanja u ovom malom i mirnom letovalištu. Istražujući prirodu Metamorfozija, koju krase pomešani mirisi četinara i mora, doživećete romantične i nezaboravne trenutke sa svojim partnerom ili porodicom.
Metamorfozis je pravo porodično letovalište

Metamorfozis se smatra i velikim igralištem za decu, jer ovde postoji mnogo mesta gde mališani mogu uživati zabavljajući se, potpuno bezbedni. Noćni život u Metamorfoziju gotovo da ne postoji, tako da je idealan za miran porodični odmor, parove, i sve one koji žele da se odmore daleko od buke i gužve.


U Metamorfozisu postoji nekoliko prodavnica, barova i restorana, a za veće kupovine možete u Nikiti (6 km)

Ipak, ima nekoliko radnji sa suvenirima, barova i restorana, prodavnica hrane. Tačnije, ovde možete naći sve one osnovne potrebštine koje vam mogu zatrebati na letnjem odmoru. Ako želite u veću kupovinu, ''spustite'' se do Nikitija (udaljenost 6 km), gde postoji veliki supermarket ''Lidl''.
Postoje autobuske linije do Nikitija i Neos Marmarasa

Ako želite da negde pobegnete od gužve i vreve onda je Metamorfozis pravi izbor. Osim šetnji uz more ili po šumi, može se, korišćenjem redovnih autobuskih linija, lako i brzo stići do Neos Marmarasa (30 km) ili obližnjeg Nikitija.
Metamorfozis plaža Sitonija

Gradska plaža u Metamorfoziju ima različite prilaze vodi, od peščano - šljunkovitih, preko krupnijeg šljunka, do kamenih delova, koji se mogu naći na pojedinim mestima samo pri ulasku u more. Ovde do kasnih večernjih sati možete uživati u suncu, baš iz razloga što se Metamorfozis nalazi na zapadu Sitonije, a još jedna od prednosti ove plaže je i što ima dosta prirodnog hlada kojeg pravi drveće.
Plaže u blizini Metamorfozisa

Sve o plažama u blizini Metamorfozisa možete pročitati u OVOM odvojenom tekstu.

Okolne plaže, koje možete posetiti nalaze se u mestima Nikiti, Gerakini, Neos Marmaras, Porto Karas, Toroni, Porto Kufo, kao i još puno skrivenih uvala zaliva Toroni, između ovih gradića. Naravno možete obići i istočnu stranu poluostrva Sitonija, koja takođe ima prelepe plaže, a posebno popularne su one u letovalištima Agios Nikolaos, Vurvuru, Sarti i Kalamici.


Opise i slike smeštaja u Metamorfozisu možete pogledati OVDE.


Tags: Metamorfozis, Metamorfozis mesto, Metamorfozis mesto Sitonija, Metamorfozis letovalište, Metamorfozis letovalište Sitonija, Metamorfozis prodavnice, Metamorfozis restorani, Metamorfozis slike, Metamorfozis utisci, Metamorfozis opis, Metamorfozis iskustva, Metamorfozis komentari, Metamorfozis deca, Metamorfozis sa decom, Metamorfozis za decu, Metamorfozis za roditelje, Metamorfozis letovanje, Metamorfozis park, Metamorfozis parkiranje, Metamorfozis slike mesta, Metamorfozis mesto slike, mesto Metamorfozis, letovalište Metamorfozis, Metamorfozis Sitonija, Metamorfozis Halkidiki, Metamorfozis Nikiti