Tripotamos plaža Sitonija Neos Marmaras, Sitonija

Tripotamos plaža na Sitoniji

Plaža Tripotamos je prvi sused čuvene Lagomandre, i možda je iz tog razloga manje poznata, ali i manje posećena. Ipak, to ne znači da ova plaža nema šta da ponudi. Možda boja mora nije tirkizna kao na Lagomandri, ali je jednako čista i lepa, i za svaku preporuku. Utisci posetilaca kažu da će se na ovoj plaži pronaći oni koji su u potraži za mirom, tišinom i prelepim zalascima sunca. Ovo dalje implicira da je plaža uglavnom divlja i da na njoj nema sadržaja, pa je potrebno sa sobom poneti sve neophodno, ako planirate celodnevni boravak na njoj.
Osnovne karakteristike plaže Tripotamos

  1. Peščana plaža u blizini Neos Marmarasa
  2. Nikada nije gužva
  3. Prirodnog hlada ima u zaleđu plaže
  4. Plaža Tripotamos je lako i jednostavno dostupna sa magistrale

Plaža Tripotamos je podeljena na dva dela i karakteriše je nešto krupniji pesak, a interesantno da je ime dobila po tri rečice koje se na njenim obodima ulivaju u more (Tripotamos – tri reke). Ipak, za vreme vrelih letnjih dana, kada je ova plaža u fokusu turista nećete imati priliku da vidite ove tri rečice, a razlog su naravno velike vrućine, zbog kojih ove rečice obično presuše.
Ovu plažu dugačku oko 1 km, na dva dela deli jedan usek. Severni i veći deo je potpuno divlji i izlovan, dok je drugi – južni deo ustvari plaža kampa Castello, gde postoji mini-market i restoran. Prirodnog hlada ima u zaleđu plaže, i to u prepodnevnim satima dok je sunce još uvek na istoku.

Plaža Tripotamos je lako i jednostavno dostupna sa magistrale, a parking postoji na oba dela plaže, te o njemu neće brinuti. Letovalište Neos Marmaras je udaljeno oko 6 km južno, dok je kosmopolitski Nikiti na distanci od oko 16 km severno.


Opise i slike smeštaja na Sitoniji možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 75/100

Parking: Parking postoji na oba dela plaže

Autor teksta i fotografija: www.letougrckoj.com


Tags: Tripotamos, Tripotamos plaža, Tripotamos plaža Sitonija, Tripotamos Sitonija, Plaža Tripotamos, Plaža Tripotamos Sitonija, Tripotamos slike, Tripotamos utisci, Tripotamos iskustva, Tripotamos opis, Tripotamos informacije, Tripotamos parking, Tripotamos za decu, Tripotamos sa decom, Tripotamos deca, Tripotamos Neos Maramars, Tripotamos Nikiti, Tripotamos plaža slike, Tripotamos slike plaže, Tripotamos plaža opis, Tripotamos plaža utisci, Tripotamos plaža iskustva, Tripotamos plaža komentari, Tripotamos plaža informacije