Plaža Lagomandra Sitonija Lagomandra, Sitonija

Lagomandra plaža na Sitoniji

Ovo je plaža koju nije potrebno predstavljati, poznata kod ljubitelja prirodnih lepota, najlepša od najlepših, omiljena plaža svih pa i mene, naša voljena i jedina, Lagomandra! Naravno njeni stalni izazivači u superteškoj kategoriji za osvajanje šampionoskog pojasa najlepše plaže Sitonije i celog Halkidikija su favorizovana Orange beach i uvek neugodni Platanitsi.
Nesumnjivo ovo je najlepša plaža severne Sitonije

Nesumnjivo ovo je najlepša plaža severne Sitonije, a u večitoj borbi sa plažama na jugu za šampionsku titulu celog poluostrva. Glavni adut ove plaže je borova šuma. Miris borova koji dosežu do same vode i daju prelep miris, kombinacija njihove zelene boje i tirkiznog mora, prirodan hlad i zvuk cvrčaka je nešto što nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
U blizini Lagomandre se nalaze dve prelepe plaže

  1. Plaža Koviou
  2. Plaža Kalogria

Čak i da se ne okupate u prozirnom moru, već samo da odspavate u hladu borova ili pročitate knjigu uz blage talase mora, biće Vam dovoljno za pravu uživanciju. Ukoliko po prvi put dolazite na Lagomandru, preporuka je da se prvo posete dva „visinska kampa“ odnosno plaže Koviou i Kalogria da bi se izbegle neočekivane reakcije na fantastične prirodne lepote.Plaža Lagomandra se sastoji iz tri dela

Lagomandra se sastoji iz tri plaže, i sve tri na obali i u vodi imaju sitan pesak, dok se na pojedinim mestima može naći i mali šljunkoviti i stenoviti deo. Kada se gleda ka moru sa skroz leve strane je najveći deo koji od komercijalnih sadržaja ima samo iznajmljivanje pedalina i kajaka, ili uživanje u sportovima na vodi, odnosno ovde nema kafića sa ležaljkama tako da ste ovde inkognito sa suncobranom i peškirčetom. Naravno ovde možete da slažete kamen na kamen, jer iz meni nepoznatog razloga ovde je to veoma popularno.
Srednji deo plaže je najuređeniji u smislu plažnog mobilijara, tako da ovde postoje ležaljke, spoljni tuš, teren za odbojku na plaži, a za nedaj bože tu je i spasilac. Skroz desno se nalazi najmanji deo ili ti „Mala Lagomandra“.

Ukoliko dolazite sa decom na plažu Lagomandra

Ukoliko dolazite sa decom na Lagomandru, posebnu pažnju obratite na dubinu vode koja se naglo povećava, zato ih držite na oku svo vreme. U blizini stenovitog dela vodite računa o ježevima, kako ne bi bilo kuku lele. U svakom slučaju ima dosta prirodnog hlada na kome dečica mogu slatko odspavati.
Lagomandra boluje od istih dečijih bolesti kao i sve popularne plaže

  1. Nedostatak parkinga u špicu sezone
  2. Povećana gužva na plaži
  3. Nešto skuplje cene

Kao i sve popularne plaže, tako i ova boluje od istih dečijih boleti, kao što je nedostatak parkinga u špicu sezone, povećana gužva na plaži u istom periodu, kao i nešto skuplje cene. Inače sve je veoma čisto, i o tome se baš vodi računa, a voda je veoma prozirna tako da obavezno ponesite maske za ronjenje.


Opise i slike smeštaja na Sitoniji možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 85/100

Parking: Besplatan/Lako ga je pronaći van sezone, a u sezoni poranite!

Autor: www.letougrckoj.com


Tags: Plaža Lagomandra, Lagomandra plaza, Plaža Lagomandra Sitonija, Plaža Lagomandra Neos Marmaras, Plaža Lagomandra Halkidiki, Lagomandra Sitonija, Lagomandra Halkidiki, Lagomandra Neos Marmaras, Lagomandra beach, Lagomandra beach sitonija, Lagomandra beach halkidiki, Lagomandra plaža slike, Lagomandra slike, Lagomandra plaža opis, Lagomandra plaža iskustva, Lagomandra plaža prirodan hlad, Lagomandra plaža za decu, Lagomandra plaža deca, Lagomandra za decu, Lagomandra deca, Lagomandra informacije, Lagomandra utisci, lagomandra iskustva, lagomandra plaze u blizini, lagomandra sta videti, lagomandra sta obici, lagomandra sta posetiti, Lagomandra parking