Plaže u blizini Makrigialosa Makrigialos, Olimpska regija

Plaže u blizini Makrigialosa

  1. Pydna plaža Makrigialos (3 km)
  2. Paralija plaža Katerini (19 km)
  3. Olimpik Bič (Olympic Beach) plaža (22 km)

U blizini Makrogialosa, na samo 3 km udaljenosti se nalazi jedna veoma lepa peščana plaža, koja nije toliko poznata. Reč je o plaži Pydna, koja će za neke biti pravo otkrovljenje, mesto na koje će poželeti da se vrate. Naravno uz Pydnu na nekih 20-tak kilometara od Makrigialosa se nalaze čuvena letovališta Paralija i Olympic beach sa svojim peščanim plažama.
1. Pydna plaža Makrigialos - Nalazi se na 3 km od Makrigialosa

Pydna je mala i skrivena peščana plaža sa izuzetno plitkom vodom, koja pogoduje roditeljima sa malom decom. Iako na ovu plažu ne dolazi puno kupača, čak i njihov mali broj može lako da zamuti vodu, pa umesto lepe svetlo plave nijanse, dobijemo braon boju. A, uz to, kao i kod svake plitke plaže sa toplom vodom, dešava se, s vremena na vreme, pojava malih meduza.
2. Paralija plaža Katerini - Nalazi se na 19 km od Makrigialosa

Paralija je skoro pa 3 kilometara dugačka peščana plaža, koja svojim celim tokom prati istoimeno letovalište. Duž cele plaže nalazi se mnoštvo kafića koji nude ležaljke na pesku. U vodi je takođe pesak, a more je toliko plitko da može da se odigra čak i vašarsko kolo, i to tako da i dalje svi budu u plićaku. Toliko je plitko da čak i ako postoji harmonikaš koji svira kolo, i on će biti u plićaku.
3. Olimpik Bič (Olympic Beach) plaža - Nalazi se na 22 km od Makrigialosa

Plaža omalenog letovališta Olimpik beach (Olympiaki Akti) je istovetna kao i plaža letovališta Paralija, naravno uz nekoliko manjih razlika. Plaža Olimpik beach je peščana sa plitkom i toplom vodom, na kojoj za razliku od Paralije nije prevelika gužva. Ovo je osnovna razlika između Paralije i Olimpik beacha, a to se da zaključiti i po tome što je letovalište Olimpik beach bar tri puta manje od Paralije.Opise i slike smeštaja u Olimpskoj regiji možete pogledati OVDE.


Tags: Plaže u blizini Makrigialosa, Plaže u blizini Makrigialosa na Sitoniji, plaže blizu Makrigialosa, Plaže kod Makrigialosa, Plaže u okolini Makrigialosa, Makrigialos plaže okolo, Makrigialos plaže, Makrigialos plaže blizu, Makrigialos plaže u blizini, Makrigialos okolne plaže, Makrigialos plaže u okolini, Makrigialos plaže iskustva, Makrigialos plaže slike, Makrigialos plaže opis, Makrigialos plaže utisci