Aretes plaža Sitonija Toroni, Sitonija

Plaža Aretes u blizini Toronija na Sitoniji

Većina ljudi koji posete Sitoniju nikada nisu čuli za plažu Aretes, a kamoli bili na njoj. Da li je to dobro stanje stvari? Da li su više na gubitku oni malobrojni koji posećuju ovu plažu, a ne okolne prelepe plaže ili oni koje mrzi da istražuju nove plaže prelepe SItonije? Saznajte u ovom tekstu.

Plaža Aretes je jedna od najizolovanijih peščanih plaža u području Toronija i uz malu nudističku plažu koja se nalazi nadomak nje predstavlja pravi izazov za ljude koji žele da upoznaju celu Sitoniju. Dugačka je svega 370 metara i osim peska i mora ne nudi neki poseban "plažni sadržaj". Ovo je idealna destinacija ukoliko želite da se osamite uz zvuke talasa i miris borova.Obišli ste gradsku plažu Toroni, plažu Destenika, plažu Tristinika, gradsku plažu Porto Kufo, a željni ste da upoznate još neku plažu u okolini Toronija, onda ste dobrodošli na plažu Aretes.

Ukoliko ste ljubitelj kupanja po kiši, a ne vozite terensko vozilo, nije baš preporučljivo da se spuštate do ove plaže za vreme padavina, jer poslednjih 300 metara do plaže se vozi tucanikom sa nagibom. Tako da je moja preporuka da ovu plažu posetite po lepom vremenu, a vi kako hoćete.
Kako stići na plažu Aretes

Nije previše teško pronaći Aretes, jednostavno isključite se sa glavnog magistralnog puta za plažu Tristinika, zatim kod račvanja za plažu Tristinika produžite pravo. Nakon tog račvanja vozićete se još otprilike nekoliko stotina metara asfaltiranim dvosmernim putem, sa akcentom na dvosmerni, jer na njemu ne postoji ni normalna širina trake za jednosmerni put a kamoli za dvosmerni.

Kako se vozi nad “provalijom” nemojte da divljate, nego polako, plaža nije zec, neće pobeći i svirkajte iza svake nepregledne krivine (a ima ih). Ovde lokalci vole da se opuste i za sve ono što su na magistralnom putu bez krivina vozili 30 km/h, ovde nadoknađuju sa 70-80 km/h, pa imajte to na umu.
Ništa niste propustili ako niste posetili plažu Aretes

Kada stignete na plažu Aretes, skontaćete da je ista kao sve pobrojane u prvoj rečenici i da ste džabe rabili auto, al nema veze jednom se živi i zašto da ne vidite što više plaža. Ukoliko među saputnicima imate osobe tipa “jesam lepo reko/rekla”, napomenite im da znate da je ova plaža ista kao i sve druge okolne, al eto da malo razbijete monotoniju.


Ležaljke na plaži Aretes i parking

Na samoj plaži postoji taverna koja nudi ležaljke, a tu je i parking čija veličina odgovara broju optimističnih tragača za novim plažama. Aretes je peščana plaža, pesak je i u moru, nije prenatrpana i ovde će uživati svi ljubitelji mira i mora. Takođe, ova plaža je pogodna i za roditelje sa malom decom.


Opise i slike smeštaja u Toroniju možete pogledati OVDE.


Pristupačnost za decu: 100/100

Ocena plaže: 71/100

Parking: Besplatan/ ima ga dovoljno


Autor teksta i fotografija: www.letougrckoj.comTags: plaža aretes, aretes beach, aretes sitonija, Aretes plaža, Aretes plaža Sitonija, Aretes plaža Toroni, izolovana plaža sitonija, izolovana plaža Aretes, Aretes plaža slike, Aretes plaža opis, Aretes plaža utisci, Aretes plaža iskustva, Aretes plaža informacije, Aretes plaža mapa, Aretes plaža gde je, Aretes plaža kako stići, Aretes plaža za decu, Aretes plaža sa decom, Aretes plaža deca, Aretes plaža tekst, Aretes plaža ležaljke, Aretes plaža parking